Pakcik Ini Duduk Tepi Mesin Cash Deposit Pada Lewat Malam. Bila Ditanya Kenapa Duduk Sini Lama? Jawapan Dia Memang Boleh Buat Hati Ini Sebak

Tidak ramai sedar betapa besarnya pengorbanan seorang ayah. Sebagai anak anak terutama ketika kita tiada punca pendapatan seperti sedang sekolah dan masih belum ada lagi duit sendiri, sudah pasti harapan kita adalah kepada Ayah dan Ibu kita.

Bila kita memerlukan belanja sudah semestinya kita akan meminta. Jarang seorang ayah akan berkata tiada kepada anaknya apabila diminta. Walau susah mana pun ayah, pasti dia akan usaha untuk dapatkan apa yang kita nak.

Kisah ini dipetik dari Facebook Miera Ammara . Kisah daripada beliau tidak lah menjadi tular di media sosial tetapi kami rasa kisah ini patut diceritakan semula untuk menunjukkan betapa besarnya pengorbanan seorang ayah untuk memastikan anaknya dapat apa yang dia perlu.

KEJADIAN BERMULA DI MAYBANK PAGOH

Malam tadi pegi maybank kat pekan pagoh…dalam pukul 11…sbb nk pegi bank in duit…masa nk bank in duit…tgok sistem CDM stuck…okay lah tak apa…esok2 lah bank in…tapi ada sorang pak cik ni duduk tepi mesin tu…sy tnye knp pk cik…pak cik tu cakap duit dia nk bank dkt anak dia tapi sangkut kt dlm mesin cash deposit tu..tak lepas nk bank in tapi tbe2 mesim stuck..bila tnye berapa rm yg stuck…pk cik tu ckp RM500.

PAKCIK INI BUNTU TAK TAHU NAK BUAT APA

Kesian tgok pak cik tu terpksa tunggu sbb nampak pak cik tu tak tahu nk buat apa selain menunggu mesin tu terbukak utk ambil duit blik atau biarkan saja…nasib baik ada sorang kakak ni baik hati bantu pk cik tu tolong call customer servis (24hours)..saya dgn kakak cuma mampu bantu apa yg mampu utk pk cik supaya ambil butir2 penting(no id bank)dgn gmbar…saya tak tahu spe nama pak cik tu tapi dia mmg org pagoh.

AYAH HUBUNGI ANAKNYA

Bila nmpk pak cik tu tbe2 rasa macam mne kalau itu jadi dgn parents kita sndiri…Allahu…sedih sbb pengorbanan seorg ayah pada anak. Apa yg buat saya terharu…bila dgr perbualan pk cik tu dgn dia…tak silap nama anak dia muhammad hafiz bin Abdulah…(tgk kat mesin CDM tu)…pk cik tu bagithu anak dia yg ayh dah bank in tapi tiba2 mesim stuck…so tak tahu duit tu lepas bank in atau mcm mne…sbb terus jem…pk cik tu suara pun mcm sedih…tapi tetap pujuk hati si ank supya jgn risau.

PUNYALAH RISAU SAMPAI SANGGUP TUNGGU

Apa yg buat saya lgi terharu….pk cik tu sanggup tunggu sampai jam 12mlm (sampai bank auto tutup)sbb risau bila pk cik tu blik mcm tu…mesin tu terbukak…risau org yg tidak sepatutnya ambil…Masyallah…besarnya pengorbanan pk cik tu…dah bank in duit kat anak(rasa ank nye study lagi)…tpi duit stuck kt CDM..lpas tu sanggup tunggu sampai jam 12 mlm sbb risau duit tu hilang…

(saya doakan supaya anak beliau hargai apa yg ayh dia buat utk dia…)dan sy doakan Allah permudahkan urusan pk cik tu…

Diolah oleh : KL VIRAL

Sumber: Miera Ammara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*