Anak Kena Bu li Di Sekolah Sampai Kena Londeh Seluar Dibuatnya, Ini Tindakan Rita Rudaini Kerana Amaran Sudah Diberi

Belum reda lagi isu Rita Rudaini yang menjadi mngsa bu Ii siber baru-baru ini, sekarang timbul pula cerita baru. Menurut Rita, anaknya Airit Rayyan Rizqin telah dibu Ii di sekolah.

Jika sebelum ini, saya hanya mendiamkan diri tapi keadaan makin serius apabila pembu Ii bersikap luar batasan. Saya akan ambil tindakan

Demikin kata kata pelakon rita rudaini susulan anaknya di bu li di sekolah baru baru ini.

Haaaa mmg kurang ajar sgt lah ni…klau mak bapak boleh buat xtau bila dah buat report…buat xtau bila tau ank dia ‘something’….sampai sekarang sisturr tunggu ye…but nothing dari parent tu….tungguu Rita Rudaini buat sesuatu…sisturr dun care level apa pon….jgn main2 dengan sisturr…i bela ank2 sorg2 xde su4mi but dun play2 ya…kadang2 sisturr bole jd kucing tapi 4was sisturr juga bole tukaq jd naga… Sampai dah CUTI SEKOLAH tp NOTHING…haaaa tgguu…sampai ryan mintak tukaq sekolah….tp mommy ckp ‘benda’ ni bukan psal sek, bukan saIah sek..tp ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah’ ….mungkin kena r3port kementerian trus ni…TOO MUCH! Mcm mana paksu n maksu

View this post on Instagram

Dia ni asyik kena buli…sbb dia xmelawan…org kata apa pon kt dia..dia xpandai bls..org buat apa pon kt dia,dia xbls…mommy pon xajar ank2 mommy kata kt ank org or buat ank org….tp tggu ,mommy yg akan ambik tindakan klau mak bpk xreti nk ajar ank sendiri…mommy ni tgk je lembut…tp jgn buat hal ye….benda skit2 mommy bole lg tutup mata n just ajar ank 'biarkan' …tp bila sampai bab kena londeh sluar ni….haaaa mmg kurang ajar sgt lah ni…klau mak bpk bole buat xtau bila dah buat report…buat xtau bila tau ank dia 'something'….sampai skrg sisturr tggu ye…but nothing dr parent tu….tgguu Rita Rudaini buat sesuatu…sisturr dun care level apa pon….jgn main2 dgn sisturr…i bela ank2 sorg2 xde suami but dun play2 ya…kdg2 sisturr bole jd kucing tp awasss sisturr juga bole tukaq jd naga… . . Sampai dah CUTI SEKOLAH tp NOTHING…haaaa tgguu…sampai ryan mintak tukaq sekolah….tp mommy ckp 'benda ni bukan psal sek,bukan salah sek..tp ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah' ….mungkin kena report kementerian trus ni…TOO MUCH! Mcm mana paksu n maksu @siti.azwa @neves7727 ?

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

PELAKON Rita Rudaini memberi amaran kepada ibu bapa di sekolah anaknya agar lebih prihatin dan bertanggungjawab terhadap sikap dan perilaku anak masing-masing agar tidak melakukan perkara yang tidak sepatutnya.




Menurut Rita, 43, dia kesal apabila anaknya, Airit Rayyan Rizqin, 10, didakwa menjadi mangsa bu-li rakan-rakan di sekolah.

“Dia ni asyik kena buli sebab dia tak melawan. Orang kata apa pun kat dia, dia tak pandai balas. Orang buat apa pun kat dia, dia tak balas.

“Mommy pun tak ajar anak-anak mommy kata kat anak orang atau buat (pukul) anak orang. Tapi tunggu, mommy yang akan ambil tindakan kalau ibu bapa tak reti nak ajar anak sendiri.

“Mommy ni tengok je lembut. Tapi jangan buat hal. Benda sikit-sikit mommy boleh lagi tutup mata dan just ajar anak ‘biarkan’, tapi apabila sampai bab kena londeh seluar ni, memang kurang ajar sangatlah,” tulisnya di Instagram.

Berdasarkan perkongsian itu, Rita dilihat begitu kecewa apabila laporan berhubung kes buli membabitkan anaknya seolah-olah tidak diendahkan pihak yang terlibat.

Beliau telah pun membuat lap0ran kepada pihak sekolah dan ibu bapa, tetapi kejadian yang sama masih berulang dan ini menyebabkan beliau rasa tidak puas hati. Rita turut menegaskan bahawa beliau tetap akan mengambil tindakan demi anaknya.

“Kalau ibu bapa boleh buat tak tahu apabila dah buat report, buat tak tahu apabila tahu anak dia ‘something’, sampai sekarang saya tunggu ya. But nothing daripada parents tu,” tulisnya.

Dalam pada itu, ibu kepada dua orang anak ini memberitahu bahawa meskipun dia membesarkan anak-anak tanpa suami di sisi, tidak bermakna orang luar boleh mempermainkannya.

“Tunggu Rita Rudaini buat sesuatu. Saya tak kisah level apa pun. Jangan main-main dengan saya. Saya bela anak-anak seorang diri tanpa suami but jangan main-main ya.

“Kadang-kadang saya boleh jadi kucing, tapi awas saya juga boleh tukar jadi naga,” tambahnya.

Sebagai ibu sudah pasti Rita tidak mahu sesuatu yang tidak baik berlaku kepada anak-anak. Tidak saIah untuk beliau mempertahankan keadilan demi anak yang telah beliau besarkan dengan penuh kasih sayang selama ini.

Sebelum ini, Rita pernah membuat laporan polis terhadap pengguna laman Instagram yang menghina dan mempersoalkan status sah taraf anak-anaknya.

Rita dikurniakan dua cahaya mata, Airit Rayyan Rizqin, 10, dan Airit Qaqa Arjuna, 8.

Rita berkahwin dengan Aidil Zafuan Abdul Radzak pada 2008 namun mereka mengambil keputusan untuk bercerai pada September 2013.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mstar Online

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*