(Vldeo) Berang Kekaslh Tak Sama Kacak Sperti Gambar Di Fb, Gadls Buat ‘Rep0rt’ PoIis

Hajat seorang gadls ingin berten.tang mata buat kali pertama dengan kekaslhnya bertukar ‘tra gls’ apabila mendapati rupa paras llaki berkenaan tidak sekacak seperti yang digambarkan.

Akibat rasa terti.pu setelah berclnta di alam maya selama setahun membuatkan Anah Syakila yang berasal dari Lebak, Banten, ln.d0nesia itu nekad membuat lapo ran p0lis.

Menurut Syakila, dia berkenalan dengan se0rang llaki kacak dari Tulungagung yang hanya dikenali sebagai Rian menerusi laman Fceb00k sejak September tahun lalu.

“Kali pertama melihat gambar Rian, saya terus j4tuhh clnta kerana dek ketampanan dia.

“Rian juga sering memuat naik gambarnya di Fceb00k menyebabkan saya yakin dia adalah individu sebenar sperti di dalam laman Fb nya itu,” katanya dipetik lap0ran Bangka Pos.

Jurucakap p0lis, Dani Aristanto berkata, si.asatan mendapati Fceb00k Rian adalah p4lsu dan nama sebenar llaki berkenaan yang menyamar adalah Sugeng.

“Selepas disoal si.asat, Sugeng menga.ku menggunakan foto llaki lain untuk berkenalan dengan Syakila.

“Remaja itu juga dikatakan setuju memba.yar semua kos pengangkutan dan penginapan Syakila di sini,” jelasnya.

Menurut Syakila, sepanjang perkenalan mereka, Rian sering memintanya datang ke Tulungagung tetapi dia men0lak kerana mahu llaki itu sendiri datang ke Banten.

Bagaimanapun baru-baru ini apabila Rian memberitahu dia j4tuh sa.kit, Syakila mengambil keputusan untuk datang ke Tulungagung.

Difahamkan, jarak dari Banten ke Tulungagung kira-kira 860 kilometer dan perjalanan dengan menaiki kereta mengambil masa selama 17 jam.

Namun apabila sampai di Tulungagung, Syakila nyata terke.jutt apabila mendapati llaki yang datang bertemunya memiliki wa.jah yang jauh berbeza daripada Rian di Fceb00k.

Antara k0men netlzen:

Nurzaheerah Abdullah

Elok juga tu buat rep0rt.. bukan apa.. salah satu nya ba.haya tau.. gmbr di fb muka org lain (rupanya ambil gmbr org lain/guna pr0file p4lsu) kalau prempuan tu kena cu.lik atau bnuh, opkos yg punya gmbr jd sspek pertama.. even dia tak tau apa apa..

Wam WS

Nasib baik yg laki tidak letak gambar kambing… Kalau tak masuk lokap kamblng tu.

Sue Ariani

Boleh pulak dia percaya gambar kekaslh dia…adoi hai…awat la dik wehhhh…kalau dah jumpa tu lain la….ni belum jumpa nak percaya bagai…cari na.has sendiri tuuu

Rossiati Hamzah

Xpe lah sekurang2 penga.jaran untuk adik tu adalah didikan untuk orang lain supaya lebih berha.ti2, dunia maya skrang bnyak ti.pu daya dan mus.lihat utk meraih keseronokn mempermainkn org lain…

P/s: Senang2 min cadangkan baik buat Video call lah kalau nak tahu siapa dia sebenar kan mencin.tai seseorang itu biarlah ikhlas dari hti bru betul.. hehe..

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :thecoverage

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*