Subhanallah. Fenomena Pelik Terjadi Ketika Perhimpunan 812. Hanya Ada Disitu Akan Nampak Apa Yang Berlaku

Samada benar atau tidak tidak dapat dipastikan tetapi kita sebagai umat Islam harus percaya kepada kuasa Allah SWT. Apa pun boleh berlaku dengan izin-Nya

Sesiapa yang menghadiri perhimpunan tolak Icerd pada 8hb December 2018 lalu pasti akan nampak atau perasan fenomena yang terjadi.

Perhimpunan ICERD dihadiri 55,000 orang

KUALA LUMPUR: Polis Kuala Lumpur menganggarkan seramai 55,000 peserta hadir ke perhimpunan kesyukuran meraikan kejayaan menolak ratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD), di sekitar ibu negara, hari ini.

Namun berdasarkan pengamatan yang dilakukan oleh wartawan NSTP jumlahnya mungkin mencecah lebih 100,000 orang berdasarkan kepadatan peserta dalam satu masa serentak pada jam 2 petang tadi di sekitar Jalan Raja sehingga ke Bangunan Dayabumi; Jalan Tun Perak sehingga ke Jalan Lebuh Ampang; Jalan Raja Laut sehingga ke Sogo; kawasan sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman.

Bagaimanapun penganjur Gerakan Pembela Ummah (UMMAH), Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT) dan Sekretariat Kedaulatan Rakyat (RAKYAT) menganggarkan jumlah peserta adalah mencecah 300,000 orang.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Seri Mazlan Lazim, berkata meskipun perhimpunan berjalan dengan aman terdapat beberapa kesalahan yang dilakukan oleh peserta gagal dikawal oleh pihak penganjur terutama membawa kanak-kanak.

“Himpunan ini berjalan dengan lancar dan selamat tanpa sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku.

“Bagaimanapun polis mengesan ada ibu bapa dan penjaga yang juga peserta perhimpunan membawa kanak-kanak ke perhimpunan berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Fenomena Cahaya Di Awan Ketika Perhimpunan

Beberapa keping gambar ketika perhimpunan telah tular di media sosial. Gambar tersebut menunjukkan bagaimana kawasan perhimpunan di terangi cahaya matahari tetapi di luar kawasan perhimpunan mendung seperti mahu hujan.

Jika dilihat dari beberapa keping gambar yang dikongsikan jelas kelihatan bahawa tempat perhimpunan memang cerah tetapi diluar kawasan amat gelap.

Gambar Cahaya Menerangi Kawasan Perhimpunan…

Adakah ini gambar edit? Ada beberapa orang yang mengatakan gambar tersebut adalah edit dan tidak benar. 

Disebabkan itu salah seorang pengguna Facebook telah memuat naik satu rakaman video ketika salah satu ceramah sedang berjalan. Jelas menunjukkan memang fenomena cahaya ini sememangnya berlaku.

Subhanallah! Ini adalah kuasa Allah SWT. Jika Dia kata jadi .. memang jadi ..

Video Ketika Fenomena Terjadi ..

Antara komen saksi yang berada di tempat kejadian fenomena.

Apa pun tahniah kepada yang telah hadir untuk perhimpunan Tolak Icerd. Dikhabarkan memang perhimpunan yang lepas telah berjalan dengan aman sehingga mendapat pujian pihak polis dan Perdana Menteri. Yang paling penting tiada sampah pun bertaburan. Tahniah.

Artikel By: KL Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*