Dipaksa Kahwini Adik Ipar. Rahsia Mertua TERBONGKAR Malam Pertama Rupa-Rupanya

Ketika di tinggal mati isteri,banyak lelaki yang ingin menikah lagi,begitu juga halnya dengan seorang lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Izam

Akan tetapi izam di paksa kahwin dengan adik iparnya sendiri selepas kematian isteri beberapa bulan lalu.berikut coretan beliau.

“Mula rasa kesepian,tak ada tempat untuk mencurahkan isi hati,aku dipaksa menikah dengan adik ipar sendiri selepas isteri meninggal dunia akibat terlibat dalam sebuah kemalangan jalan raya.

Pada awalnya,saya mengambil dari sisi baiknya,saya yang memiliki seorang anak perempuan, juga berperan penting dalam hal ini.

Ditengah kesedihan saya ditinggal isteri, saya yang merupakan yatim piatu menganggap keluarga martua adalah keluarga sendiri.

Mereka meminta saya,untuk menikahi adik isteri saya sendiri,alasan mereka adalah biar ada yang menjaga anak saya yang masih berusia 4 tahun.

Seketika saya terkejut,dan memikirkan segalanya,membuang yang keruh mengambil yang jernih,namun selepas saya setuju semua rahsia terbongkar di malam pertama.

Dia adik ipar saya,boleh dikatakan seorang yang kuat agama,kadang kadang wajahnya juga mengingatkan saya kepada isteri.

Sekilas pandang memang tiada cacat cela baik perangai mahupun fisik,tentu dia adalah wanita idaman setiap lelaki,tapi saya mulai terpikir “kenapa harus saya?

Majlis perkahwinan pun terus dilangsungkan dengan ala kadar,saya mulai curiga ,ada apa sebenarnya?

Itulah soalan yang bermain di pikiran hinggalah pada malam pertama semuanya terbongkar.bahkan dia sudah pun mengandung anak luar nikah hasil hubungan dengan lelaki yang dia kenali di laman media sosial.

Apabila dia menceritakan segala,hati itu bagai di tusuk dengan jarum panas,geram,marah bahkan saya hampir memukulnya,tapi alhamdulillah saya masih dapat mengawal perasaan ketika itu.

Saya di jadikan pak sanggup oleh keluarga yang saya hormat dan percayai selama ini,isteri menangis dan meminta ampun kepada saya.

Isteri juga tidak memaksa saya untuk melayan dia layaknya seorang isteri jika saya tidak mahu,tapi sekurang kurang dia mahu saya membiarkan dia sebagai status isteri bagi menutup aib tersebut.

Dah seminggu kami kahwin,tapi masih belum ada kata putus ,saya geram di jadikan mangsa keadaan tanpa sedar.tapi apabila melihat senyum bahagia anak bersama isteri membuat pikiran itu hilang seketika.

Aku hanya mampu berserah kepada Allah,semoga aku mampu memaafkan dan menerima semua ini dengan hati yang ikhlas.
Coretan:Izam (Jalan kebun, klang)

Kredit : EBerita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*