Pelajar KehiIangan Bapa Semasa Tengah Duduki SPM, Hanya Dapat Tahu Selepas Habis Peperiksaan SPM

Kesedihan adalah sebahagian reaksi emosi yang sihat dan normal yang berlaku apabila anda kehilangan seseorang atau sesuatu yang penting. Perasaan itu mungkin berlaku secara berperingkat .

Kejutan dan kese.dihan yang dialami selepas kehilangan seseorang adalah sangat berat. Kehilangan seorang kawan atau orang yang anda cintai sememangnya tidak mudah. Anda mula berubah dengan kehilangan yang berlaku, tetapi anda mesti belajar untuk bertahan, dan menjadi lebih matang.

Pengguna laman sosial berkongsi rasa se.dih selepas kisah seorang pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang kehilangan ba.panya selepas menduduki kertas SPM mula viral.

Pelajar itu kelihatan terkejut dan terus mena.ngis setelah mandapat tahu kehilangan ba.panya dan ditenangkan. Ramai juga yang mengirimkan doa dan harapan agar pelajar ini tabah dan kuat menghadapi saat-saat sukar itu.

VIDEO:

Kesedihan selepas keh.ilangan seseorang ibarat ‘rollercoaster’ , terkadang naik dan terkadang turun. Anda tidak akan pernah dapat melupakan kehi.langan yang anda alami, tetapi seiring dengan masa, luka itu akan sembuh.

Terdapat banyak cara yang sihat untuk anda berhadapan dengan kehilangan orang yg amat disayangai. Sekiranya kesedihan yang anda alami sukar untuk dilupakan, carilah bantuan profesional.

Sumber/Kredit : BenjoeGilaBasikal via awattsyeikh

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*