Tidak Pernah Mer0k0k Dan Minum Ar4k, Satu Inci Pun Badannya Tidak Bertat00? Ini Alasan CR7 Yang Bakal Buatkan Anda Doakan Hidayah Untuk Beliau

Majoriti pemain bola sepak antarabangsa menghias badan mereka dengan tat00 namun perkara ini tidak dibuat oleh cristiano ronaldo.

bintang real madrid dengan julukan cr7 ini menyatakan pantang larang dalam hidupnya terhadap tat0o, aIk0h0I dan juga rk0k.

Dipetik dari bermacam sumber, sebab kenapa ronaldo tidak menconteng badannya dengan tat00 cukup mengharukan. beliau mengabaikan tat00 demi untuk terus selalu menderma drahnya kepada yang memerlukan.

Di luar negara, tat00 mempengaruhi seberapa kerap seorang boleh menyumbang drah, dengan tempoh masa terpaksa menunggu antara 6 bulan hal ini amat merugikan bagi Ronaldo kerana beliau ikhlas ingin membantu mereka yang memerlukan

“ saya tidak memiliki tat00 kerana saya mahu kerap menderma drah, ” kata ronaldo kepada diretta news.

Dalam masa yang sama, setelah dilihat di ruangan media sosialnya khabarnya, ronaldo menderma drahnya 2 kali dalam setahun.

Bukan itu sahaja, beliau juga menderma sum-sum tulang beliau setelah melihat penderitaan anak kepada rakan beliau melawan penyakit.

“ seorang rakan kami menghadapi masalah ini, anaknya menghadapi masalah dengan sum-sum tulangnya, saya dan ahli kumpulan yang lain telah capai kata sepakat untuk membantu anak ini sehabis mungkin”

kerasa sosial ronaldo buat berbagi terhadap teman benar amat besar. ia terlebih lagi tidak mengharapkan whatever atas dorongan yang diberikannya.

“ menyumbangkan sumsum tulang merupakan suatu yang orang pikir susah buat dicoba, tetapi itu tidak lebih dari mendonorkan da-rah dan juga tidak sakit. tidak terdapat pengeluaran whatever. ini merupakan proses yang simpel dan juga setelah itu kamu terasa bahagia karna sudah menolong teman , ” katanya lagi.

ronaldo, tidak hanya mempunyai beban kerja yang besar, beliau juga senantiasa mempraktikkan style hidup sehat. tidak hanya giat melaksanakan aksi sosial, pemain pasukan portugal itu juga tidak minum aIk0h0I dan juga pula antir0kok.

Sebab tercetusnya rutin ini adalah kerana, ronado mempunyai pengalaman pilu tentang bapaknya, jose diniz aveiro, mennggaI kerana mengambil aIk0h0l berlebihan. Selepas kema-tian bapanya ronaldo bersumpah tidak akan meneguk aIk0h0l sepanjang hidupnya.

“ dia jadi gagah dan juga pantas kerana sering menghabiskan waktunya dan juga energinya buat berlatih. hinggakan beliau tidak sempat mer0k0k dan juga minum minuman memiliki aIk0h0I, ” kata rakan sepasukan

Sumber : Kaki Viral

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

2 Comments

  1. Malu kita sama ronaldo.cuma kita menang satu sebab dia belum sahadat.masyaallah ya allah beri hidayah islam padanya amin””

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Tidak Pernah Merokok Dan Minum Arak, Satu Inci Pun Badannya Tidak Bertatoo. Ini Alasan CR7 Yang Bakal Buatkan Anda Doakan Hidayah Untuk Beliau - Kijang
  2. Tidak Pernah Merokok Dan Minum Arak, Satu Inci Badannya Pun Tidak Bertatoo. Ini Alasan CR7 Yang Bakal Buatkan Anda Doakan Hidayah Untuk Beliau. – AdamHawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*