Ini Ayat Pertama Yang Diungkapkan Oleh Penyanyi Popular Lagu Aishiteru? Zulkifli VOKALIS kumpulan Zivilia. Memang Sayu Apa Yang Dia Cakap

VOKALIS kumpulan Zivilia, Zulkifli akui menyesal selepas ditahan Jabatan Siasatan N4rkotik Pulis Daerah Metro Jaya kerana didapati men4giih dan menged4r dd4h.

“Saya menyesal,” itulah ayat yang diungkapkan olehnya yang turut dikenali sebagai ‘Zul Aishiteru’ selepas polis memberikan kesempatan kepadanya untuk berbicara di hadapan media.

Akui kekhilafannya, Zulkifli juga pasrah dengan kejadian yang menimpanya.

“Ini sudah jalan hidup saya,” ujarnya ringkas.

Terdahulu, Zul dithan di apartment Gading River View, Jakarta Utara pada 1 Mac lalu selepas pulis menhan beberapa rakannya pada 28 Februari lalu.

Zul itu ditahan ketika sedang membungkus dd4h jenis sy4bu seberat 9.5 kilogram dan 24,000 pil eks t4asi.

Berdasarkan siasatan awal, Zul mengakui baru dua kali mengeda4r dd4ah.

Selain itu, polis juga memaklumkan, Zul berkemungkinan menjalankan jual beli dda4h dari luar negara berdasarkan beberapa barang bukti. – Sumber: detiknews / Kompas.com

Men4gih dan menged4r dd4h, vokalis lagu ‘Aishiteru’ berdepan hkuman ma ti

Menagih dan mengedar dadah, vokalis lagu 'Aishiteru' berdepan hukuman mati

VOKALIS kumpulan Zivilia yang popular menerusi lagu Aishiteru, Zulkifli ditahan oleh Jabatan Siasatan N4rk0tik Pulis Daerah Metro Jaya kerana didapati mena4gih dan mengeda4r dda4h.

Berita pengkapan itu disahkan sendiri oleh Ketua Jabatan Siasatan Na4rkotik Pulis Daerah Metro Jaya, Kombes Suwondo Nainggolan.

Menurutnya, penyanyi lagu Aishiteru itu boleh dikenakan hku man ma ti atau penjara sekiranya disablt kesaIahan.

“Benar, ditgkap. Dengan barang bukti ini yang juga berkait dengan rakannya, Zul boleh dikenakan hku man ma ti atau minimum 20 tahun pnj4ra, bergantung kepada kesaIahannya,” katanya.

Terdahulu, Zul ditahan di apartment Gading River View, Jakarta Utara pada 1 Mac lalu selepas polis meahan beberapa rakannya pada 28 Februari lalu.

Zul itu ditahan ketika sedang membgkus dd4ah jenis sya4bu seberat 9.5 kg dan 24,000 piI eks ta4si.

Berdasarkan siasatan awal, Zul mengakui baru dua kali menged4ar dda4h.

Selain itu, pulis juga memaklumkan, Zul berkemungkinan menjaIankan juaI beIi dd4h dari luar negara berdasarkan beberapa barang bukti.

Sumber Artikel : ASTRO AWANI

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*