Tular Video Apa Berlaku Selepas Nyanyian Dato Aliff Syukri Diberhentikan. Netizen Luah Rasa Sedih

Video dengan kapsyen Kecoh! Ini Berlaku Selepas Nyanyian Dato Aliff Diberhentikan kini tular di lama utube kerana dapat lihat apa sebenarnya yang terjadi dibelakang tabir.

Kapsyen : semalam saya tidak dibenarkan untuk bercakap secara live lagi tapi saya terima seadanya saya faham mereka menjalan tugas, jadi saya dan anak anak terpaksa direcord sebelum acara bermula. Selepas beberapa hari memujuk @ammar_ahyan dan @qadejah untuk bantu abah promote produk secara mcm live sbb sy x ada mood… sebnarya anak2 sy dan sy Rasa nervous meraka bertukar menjadi excited. Bukan main cari baju dan siap berdandan. sebanrya Bukan senang nak jadi usahawan, banyak cara yang perlu saya lakukan untuk menjadikan sesuatu itu berjaya, termasuk lah mengeluarkan bajet yg besar utk prmosi produk di tv.. Tapi kadang kadang tak semua kita buat itu org hargai dan org faham kdang kla byk benda yg kita buat kita bukan nak buat pun tpi demi perniagaan kita buat yg terbaik..tapi kali ni sy akan pastik jenama sistem line terbaru saya @as.beautymalaysia bakal berjaya 10kali de dherbs.. kejyan tanpa batasan..jumpa jumaat ni..

Namun, penaja utama Gegar Vaganza pada musim kelima kali ini menzahirkan perasaan sedih dan hiba dalam halaman instagram miliknya. Dengan kapsyen yang menyentuh hati dan mencuri perhatian ramai :

saya tahu awak marah sbb saya tak ikut cakap awak semalam.. sy tersepit selapa insident semalam sy rasa down dan malas nak fikir.. byk press dan sahabat kosmetik yg ada memberi nasihat kpd saya dan sy amat hargai..hnya org ada malam itu sahaja tahu keadaan saya..

Menerusi gambar yang dimuatnaik diatas, ramai juga yang memberi pendapat dan kata kata dorongan buat Dato Aliff. Berikut merupakan sedikit petikan komen netizen :

X pe . Jgn susah..org yg susah adalah org yg x dak duit nk buat satu program tp mintak sedekah dgn org yg berduit mcm dato …dato bukan pengemis …ini menunjukkan pihak tertentu itu x akhir baligh..n ..diorg akan akhir baligh bila hidung diorg bau tanah…hmm ..masa tu hmmm..x bleh buat apa 2 dah

Berakhirnya Gegar Vaganza Musim Ke-5 pada tahun 2018 ini kita dapat lihat pelbagai detik detik pahit manis yang dilalui oleh setiap peserta mahupun penaja utama iaitu Dato Aliff Syukri. Namun doa Admin pada beliau agar sentiasa tabah dan sentiasa positif dalam menjalani kehidupan seorang usahawan.

Pada masyarakat diluar sana, Admin harapakan dan doakan agar sentiasa memberi komen yang positif dalam menjamin kesejahteraan.

Begitulah asam garam kehidupan yang sementara ini, manusia diuiji dengan pelbagai ujian dan musibah. Oleh itu, janganlah kita cepat memberi hukuman dan tuduhan pada seseorang. Sebaliknya, mendoakan mereka agar berubah menjadi insan yang lebih baik dan berjaya dunia akhirat.

Jom Lihat juga apa kata netizen dalam ruangan komen :

Teruknya pihak astro ni. Kenapa buat Datuk Alif macam tuu? Datuk Alif dah labur juta kot kat kamu punya rancangan.

bg sy la kan.. xkisah kes apa pn dia tlh buat lepas.. secara live tu korg pihak astro xbleh buat dia cmtu.. dia labur bjuta kot.. hmm nth la..

Astro only want dato alif money for gv sponsor la dato lepas ni klo mcm ni la astro rating turun la namanya…

Dato lepasni boleh la labur kat rancang qari junior atau da’i

Kesian dekat Dato Alif…apa yang telah terjadi sebenarnya…diorang tak patut buat begini…

Kesian kt dato Alif kena mcm ni walaupon dh labur berjuta rnggt x tau la nk kata apa tp kena hormat la penaja klu x dk penaja korang x kn dpt siarkan rancangan GV ni

Apa sebenarnya berlaku?….tadi dlm video terdengar sebut datin..apakah datin yg suruh hentikan persembahan dato..maaf kalau saya silap?

Aku x dgr dah dgr diorang cakap disebabkan background music .. Hahahaha .. Sempat lagi layan zamani kat belakang .. Jelas lgi tu .

 

Jom Lihat Video Dibawah :

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja ya dan doakan yang terbaik buat mereka yang terlibat.

Sumber : utube layanjer via Ariana Rose

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*