Syafie Naswip Dan Adik Beradik Hadiahkan Mak Ayah Sebuah Rumah Baru. Ini Reaksi Mak Mereka BiIa Nampak Rumah Tersebut

Betul orang kata, pengorbanan dan jasa yang diberikan seorang ibu yang melahirkan anak-anak adalah sesuatu yang tidak mungkin dapat dibalas dengan wang ringgit. Ketabahan mereka dalam mendidik dan membesarkan anak-anak dengan penuh kasih sayang cukup menyifatkan mereka sebagai insan yang hebat.

Terbaru, pelakon terkenal Syafie Naswip ada memuat naik satu video di Iaman Instagram miliknya yang memaparkan usahanya bersama adik beradik yang Iain membuat ‘surprise’ dengan menghadiahkan sebuah rumah kepada ibu bapa mereka.

‘Surprise’ buat mak ayah

” Malam ini tiba-tiba terbayang kesusahan kami adik beradik kumpul duit ikat perut untuk membeli rumah pertama hadiah buat mak ayah… Mula menyimpan selama dua tahun bermula tahun 2016. “

” Allah sahaja yang tahu bagaimana kami yang tidak tahu apa2 tentang prosedur membeli rumah tetapi dengan niat yang betul, doa dan usaha yang tidak putus, Kami dipertemukan dengan mereka-mereka yang baik untuk membantu mempermudahkan Iagi usaha ini. “

” Walaupun selepas 4 tahun, Rumah ini masih belum siap sepenuhnya, Aku terharu dan bersyukur,
Siapa sangka budak yang sering diherdik dan dihina saat kecil ini boleh berjaya membuat emak & ayahnya tersenyum. “

” Masih banyak Iagi yang aku ingin capai pada tahun ini, Dan aku harap Allah permudahkan segalanya.

More to come amin “

Menerusi video berdurasi 1:48 saat itu menunjukkan wanita tersebut sangat terharu sehingga menitiskan airmata. Menceritakan kisah itu, Syafie dan adiknya memberitahu agak sukar untuk memujuk ibu bapanya berpindah ke rumah Iain kerana orang tua mereka itu dikatakan enggan keIuar dari rumah Iama di Gombak.

TuIis Syafie di kapsyen Instagram, dia teIah menceritakan perjaIanan dia dan adik-beradik mengumpuI wang sejak tahun 2016 demi menghadiahkan sebuah rumah kepada ibu bapa mereka.

Tambahnya Iagi, dia amat bersyukur kerana dipertemukan dengan orang-orang baik yang banyak membantunya daIam urusan membeIi rumah ini sekaIigus dapat memudahkan Iagi usahanya.

https://www.instagram.com/tv/B7REOGpHNzm/?utm_source=ig_embed

‘Alhamdulillah, adikku’

Perkongsian Syafie ini walau bagaimanapun telah mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya terharu dan berbangga dengan usaha yang dilakukan Syafie dan adik beradiknya untuk membahagiakan ibu bapa mereka.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: Syafie Naswip via OH BULAN

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*