CICO dikatakan saklt kerana dislhlr. Akhirnya, Uji Rashid buka muIut cerita kisah sebenar smpai prnah dihaIau keIuar rumah

Penyanyi popular era 1970-an, Uji Rashid akhirnya membuka mulut mengenai kisah sebenar yang menimpa anak lelakinya, penyanyi Cico yang selama ini dikatakan mengalami penyaklt mlsteri.

Menurut Uji, penyaklt misterl yang ditanggung Cico selama ini bukanlah disebabkan dirinya dislhlr seperti yang diperkatakan umum, sebaliknya anaknya itu telah diracvn.

“Buat pertama kali saya mendedahkan perkara ini secara terbuka. Terdapat pelbagai versi cerita dan desas-desus mengenai keadaan anak saya.

“Sebenarnya Cico bukanlah disihlr tetapi diracvn oleh rakan-rakannya. Menurut doktor beberapa jenis racvn telah dicmpur ke dalam gelas minumannya.

“Racvn yang diberi itu sebenarnya boleh membvnoh dalam masa empat jam, tetapi dengan kuasa Allah SWT, Cico masih diberikan umur yang pnjang sampai hari ini,” katanya.

Perkara itu didedahkan Uji ketika bersiaran menerusi program Telekung Talk yang membicarakan topik mengenai Jawapan atau Ujian? di platform Facebook Prof. Datuk Dr. Muhaya dan Muhayya Momentum.

Cerita Uji lagi, Cico dikatakan rebah sebaik minum minuman itu dan ditinggalkan tanpa bntuan selepas menghadiri sebuah majlis sambutan hari ulang tahun kelahiran rakannya

“Saya masih ingat Cico mvntah-mvntah dan wajahnya dipenuhi drah. Berhari-hari dia terlntar saklt di atas katil. Masa itu saya hanya berserah dan memohon petunjuk daripada Allah SWT.Satu hari Cico bangun tetapi dia hanya diam apabila ditanya. Dia tidak kenal saya mahupun anaknya sendiri. Bila ditanya doktor siapa nama, dia jawab Pikee.

“Saya difahamkan racvn itu memberikan kesann terhadap 0tqk, 0rgqn dlaman dan kotak suaranya. Walau apapun, saya bersyukur Cico sudah semakin pulih, meskipun dia kini mengalami masalah pertvturan, tidak lagi mampu membaca dan menulis dengan baik,” katanya.

Menurut Uji lagi, sepanjang menjaga anaknya itu juga, pelbagai dvgaan yang terpaksa dilalui apabila Cico sudah tidak mampu bekerja lagi.

“Hidup kami memang svsah, hanya Allah sahaja yang tahu. Saya, Cico dan cucu, Rindu, pernah dihalav dari rumah sewa dalam keadaan sehelai sepinggang. Kami terpaksa menginap di hotel bajet selama berbulan-bulan.

“Namun ada seorang peminat yang baik hati memberi kami tempat berteduh,” katanya yang kini menetap di Projek Perumahan Rakyat (PPR) sejak tahun lalu.

Pada program Telekung Talk itu, turut diadakan majlis sambutan hari jadi buat puteri tunggal Cico, Nur Fitrah. Sebagai info, Telekung Talk kendalian pengacara Abu Talib Husin pernah menampilkan selebriti undangan popular antaranya Neelofa, Lisa Surihani dan Fazura.

Bagaimanapun, edisi Telekung Talk yang menampilkan Uji sebagai artis undangan itu diadakan bersempena pembukaan butik serta koleksi baharu Muhayya Magical yang bakal dilancarkan secara rasmi pada 2 Januari 2021.

SUMBERKREDIT:GEMPAK

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*