(VIDEO) Detik Cmas Sewaktu Doktor Cuba Selamatkan Pesak1t Cov1d 19 Buat Netizen Sebak

Pengorbanan seorang doktor terhadap pes4kitnya memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Kadangkala, insan mulia ini sanggup mempert4ruhkan ny4wa mereka demi menyelamatkan para pes4kit.

Begitulah yang dilakukan oleh, Dr. Lu dan rakan seperjuangannya yang lain apabila dia berjaya menyelamatkan seorang pes4kityang dij4ngkiti Cov1d19 walaupun diri mereka sendiri terded4h kepada v1rus m4ut itu.

Lakukan intubasi

Menerusi satu video yang dimuatnaik di saluran Youtube CGTN memaparkan detik cem4s seorang doktor tentera, Dr. Lu Zhijie bersama sekumpulan pegawai perub4tan yang bertugas di h0spital Kesihatan Ibu dan Anak Hubei sedang mer4wat seorang pes4kityang dij4ngkiti w4bak Cov1d19.

Difahamkan, pes4kit itu berada dalam keadaan kritikal dan memberi tindak balas yang semakin serius. Pes4kityang mender1ta dengan hypoxia itu terd3dah kepada ser4ngan j4ntung dan disebabkan itu, Dr. Lu Zhijie dan rakan seperjuangannya itu perlu melakukan intubasi demi menyel4matkan ny4wa pes4kitberkenaan.

Terima kasih Professor Lu

Sepanjang proses intubasi dilakukan, Dr. Lu dan rakan pasukannya yang lain dikatakan akan terd3dah dengan j4ngkitan v1rus berkenaan tetapi mereka terp4ksa mengetepikan semuanya demi memberi tumpuan sepenuhnya untuk menyel4matkan pes4kittersebut. Hasil daripada pengorbanan dan kepakaran mereka, pes4kit ini akhirnya berjaya diselamatkan dan keadaannya kembali stabil.

Apa yang lebih menyentuh hati apabila pes4kitini telah menghantar satu pesanan melalui aplikasi WeChat dengan meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada Dr. Lu dan pegawai perub4tan yang lain kerana telah menyel4matkan ny4wanya itu.

Terima kasih Professor Lu.

Menurut Dr. Lu, dia berasa sangat gembira kerana pes4kittersebut dapat menjalani kehidupan yang normal seperti orang lain. Baginya, segala penat lelah akhirnya terub4t sebaik sahaja membaca pesanan daripada pes4kititu.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Sumber: Youtube CGTN/OhBulan

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*