AbangVlva Dpt M0t0rBesar. Plhak Kedai Tampil Berltahu Siapa lndividu Yang Hadlahkan

Alor Gajah – Menurut Azwan, 29, niatnya sepanjang 10 hari turun memb4ntu mngsa b.anjir di Selangor dan Pahang bukan untuk meminta balasan mahupun penghargaan sebaliknya dilakukan atas dasar ikhlas ingin memb4ntu mereka yang ditlmpa m.usibah.

“Andai kata dapat diundurkan masa, tidak mahu jadi seperti ini kerana 4manah serta kepercayaan yang diberikan oleh orang ramai terlalu tinggi, saya khuatir tidak mampu untuk membawanya,” itu kata Azwan Omar atau lebih dikenali sebagai Abang Viva.

Anak bongsu daripada tiga beradik itu berkata, keputusan untuk pergi memb4ntu mngsa bnjir dibuat secara spontan dan selepas meminta izin daripada orang tuanya dia terus bertolak dari Melaka ke Puchong.

“Apabila terbaca ramai mngsa bnjir terk4ndas terus terdetik kenapa saya yang mempunyai bot tidak turun memb4ntu menyeIamatkan nywa dan daripada situ saya membuat keputusan untuk pergi memb4ntu apa yang termampu.

“Perancangan awalnya saya ke Puchong hanya untuk sehari sahaja tetapi apabila melihat keadaan yang teruk saya kemudian ubah fikiran untuk terus menyambung misi menyelamat serta membantu lebih ramai lagi dan Alhamdulillah urusan cuti turut dipermudahkan,” katanya ditemui dirumahnya di Taman Sri Pengkalan Indah, di sini.

“Kalau difikirkan sumbangan saya tidaklah seberapa jika dibandingkan dengan orang lain. Ada yang saya kenal sanggup datang dari Pulau Pinang dan s4wa lori untuk membawa bot nelayan bagi memb4ntu mngsa bnjir.

Menurutnya, svmbangan daripada bot kecilnya tidaklah seberapa berbanding dengan individu lain yang turut turun sama membantu menyelamatkan mngsa yang terper4ngkap.

Ada lndividu Hadlahkan Motor

Sejak Abang Viva V.iral mula dikenali orang ramai, ada beberapa pihak telah menghubungi beliau untuk memberikan hadlah sebagai penghargaan kepada pengo.rbanannya memb4ntu mngsa bnjir pada Disember tahun lalu.

Terbaharu, syarikat ICITY M0t0rw0rld Sdn Bhd telah berkongsi satu hantaran di mana Abng Viva V.iral telah selamat menerima m0t0sikal jenis Yamaha XJ6S berserta beberapa aksesori lain seperti topi keledar, jaket dan beg galas.

Menurut portal Motomalaya, pihak mereka dimaklumkan oleh ICITY M0t0rw0rld Sdn Bhd bahawa ada seorang individu tidak dikenali menghadiahkan motosikal tersebut kepada Abang Viva Viral atau nama sebenarnya Azwan Omar.

Rata-rata ramai mengucapkan tahniah kepada Azwan kerana beliau layak menerima hadiah terbabit dan mend0akan kebaikkan buat individu mlsteri yang sudi memberikan hadiah penghargaan kepada hero negara ini pada hantaran Faceb00k tersebut.

Ketika dihubungi, dimaklumkan oleh pihak ICITY M0t0rw0rld bahawa motosikal tersebut telah dibe.li oleh seseorang untuk tujuan menghadiahkan kepada saudara Azwan.

Sumber/Kredit: BH/Malaya/FB/online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*