Tr4uma Termakan Sandwich Tak HaIaI di UK, Norreen ‘Sental’ Lidah Bagai Nak Rak

Ketibaan selebriti media sosial dan aktres, Norreen Iman ke London, United Kingdom disambut dengan lnslden yang tidak diingini apabila beliau secara tidak sengaja telah menjamah sandwich yang mengandungi ‘p0rk beIIy’ atau perut ba.bi.

Melalui beberapa posting yang dikongsikan menerusi Instagram Story, Norreen mengakui beliau membeli sandwich tersebut kerana tidak mengetahui kandungan sandwich itu mengandungi unsur tidak haIal.

“Aku beli ni nampak kat situ tulis ham ke apa. Hari pertama saya berada di UK saya termakan ba.bi. Pengajarannya sebelum makan kita tanya orang dulu dan baca di belakang,” katanya.

Kelihatan turut sama mengikuti Norreen ke London pelakon Janna Nick dan penyanyi Andi Bernadee.

Dalam pada itu, Norreen turut menyelar beberapa individu yang bertanya di ruangan DM di Instagram bagaimana rasa apabila termakan daging haiwan tersebut.

“Semalam termakan ba.bi. Hari ni aku rasa macam nak samak lidah aku berkali-kali tahu tak.

Malam tadi dah berus gigi beriya, hari ni kena buat benda yang sama ni. Korang boleh lagi tanya, macam eh rasa ba.bi tu sedap tak? Hello, aku bukannya nak makan sangat pun ba.bi tu. Aku rasa macam sakit hati.

“Duk semua DM, tapikan alang-alang dah termakan tu nak tahu jugak sedap tak rasa dia. Aku sepak muka kau nanti sampai muka kau jadi ba.bi tau.

“Boleh pulak semalam tersangkut-sangkut kat gigi aku. Aku macam nak jumpa doktor gigi terus bersihkan gigi aku yang penuh dengan BLT, ba.bi lemak tepi. Inilah caranya mungkin nak samak sekiranya kau termakan ba.bi di London,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NORREEN IMAN (@norreen143)

Meninjau ruangan komen, rata-rata pengikutnya menasihati Norreen supaya lebih berhati-hati dalam memilih makanan yang halal ketika berada di sana.

Ada juga yang memberi cadangan supaya membeli makanan di kedai arab.

Termakan coklat ‘babi’: Tak perlu samak mulut, kata Dr Asri

“Islam tidak dibela oleh orang-orang yang melampau, tapi dibela oleh orang orang yang faham” – Dr. Asri

Sumber/Kredit : GEMP AK via johodaily

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*