Akhirnya Tauke Jambu Tampil Dedah Cerita Sebenar. Dan Dia Mengaku Memang Dia Ditahan PoIis?

Sebelum ini seorang selebriti lelaki berusia 40-an dit.ahan polis berhubung keg.iatan pemerdagangan manusia dipercayai terb.abit dengan khidmat se’ks di hotel dengan bayaran melebihi RM 1,000 untuk tempoh lapan jam.

Sumber berkata, sia’satan polis mendapati artis lelaki terbabit berperanan sebagai penghantar pekerja se’ks yang terlebih dahulu ditempah secara dalam talian menggunakan aplikasi WhatsApp.

Menurutnya, berdasarkan s.iasatan awal, artis lelaki terbabit mengambil pekerja s.eks itu di Bukit Jalil, Kuala Lumpur sebelum membawanya ke sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada Ahad lalu.

“Soal s.iasat terhadap wanita dit.ahan itu mend.akwa dia terbabit dalam kegiatan pel.acuran dikendalikan seorang ejen bernama Kevin yang berperanan mempromosikan khidmat s.eks melalui pelbagai aplikasi media sosial.

“Biasanya pelanggan yang berminat diminta mendepositkan wang ke dalam akaun bank diberikan Kevin untuk melanggan pel.acur,” katanya.

Dalam kejadian 10 pagi Ahad lalu, polis men.ahan artis itu selepas dipercayai terbabit dalam keg.iatan pemerdagangan manusia bagi tujuan ek.sploitasi s.eks dalam sekatan jalan raya di Ulu Bendul, Negeri Sembilan.

Ketua Polis Daerah Kuala Pilah Superintendan Amran Mohd Ghani berkata, susulan t.angkapan itu pihaknya berjaya menyelamatkan seorang wanita di sebuah bilik hotel berkenaan.

“M.angsa yang diselamatkan mendapat p.erintah perlindungan sementara dan ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Johor,” katanya.

“S.iasatan lanjut berkaitan k.es ini diteruskan bagi mengenal pasti rangkaian kegi.atan pemerdagangan orang ini,” katanya.

Tauke Jambu Tampil Beritahu Cerita Sebenar

Pelawak, Tauke Jambu atau Zamatul Amri Zakaria, mengaku dit.ahan oleh pihak berkuasa bagi memb.antu s.iasatan berhubung kegiatan pem.erdagangan manusia bagi tujuan s.eks, baru-baru ini.

Pelawak berusia 45 tahun itu membuat pengakuan tersebut menerusi akaun Instagram Story miliknya yang diulang siar isterinya, Nadia Mohd Effendi, petang Sabtu.

“Kepada yang tidak puas hati, memang aku dit.ahan untuk bantu s.iasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa.

“Bukan jadi bapa ayam atau pengedar, tiada kaitan aktiviti tersebut,” ujarnya.

Terdahulu, pelawak itu men.afikan dia adalah pelawak terkenal dit.ahan polis Ahad lalu kerana dipercayai terl.ibat dengan kegiatan pemerdagangan manusia untuk tujuan eks.ploitasi se’ks di sebuah hotel di Kuala Pilah.

SUMBER/KREDIT: utusan via onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*