Muhyiddin Yassln Umum Dua Berita Baik Dalam Ucapan Khas? Alhamdullilah…

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dijadualkan membuat Ucapan Khas – ‘Bersama Memulihkan Negara petang’ ini yang akan disiarkan secara langsung di televisyen.

Ucapan Khas itu akan disiarkan secara langsung di Saluran 501, aplikasi Live TV dan semua platform media sosial pada jam 6 petang ini.

Ucapan Khas itu menimbulkan banyak s.pekulasi ketika s.ituasi p.olitik negara kini p.anas dengan usaha menjmatuhkan k.erajaan yang diterajui Muhyiddin.

Bantuan Tambahan Dan Kehidupan Biasa

Kerajaan akan menyalurkan RM 10 b.ilion kepada 11 j uta penerima dalam separuh kedua tahun 2021. Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, b.antuan itu juga akan diteruskan pada tahun hadapan.

“Ia bukan sahaja untuk golongan B40 tetapi juga melibatkan bantuan bersasar kepada golongan m.iskin tegar, m.iskin bandar dan M40 yang kehilangan pendapatan,” katanya menerusi satu sesi ucapan khas hari ini.

Tan Sri Muhyiddin Yassin yakin rakyat akan kembali kepada kehidupan biasa sebaik sahaja negara pulih daripada p.andemik C0VID 19.

Perdana Menteri berkata, pemulihan negara kelak berupaya membawa Malaysia ke mercu kejayaan dan kegemilangan.

Malaysia dijangka mencapai v.aksinasi 100 peratus populasi dewasa dan 80 peratus populasi keseluruhan pada Oktober ini. Pada masa itu kelak, k.es C0VID 19 akan mencatatkan penurunan ketara dan menjadi lebih terkawal.

Kita terus berdoa dan berikhtiar sepenuh jiwa dan raga agar terhindar daripada wa’bak ini.

“Insya-Allah, negara kita akan pulih,” katanya ketika menyampaikan Ucapan Khas yang disiarkan secara langsung hari ini.

Terima kasih kerana sudi membaca!

SUMBER/Kredit: BH/ASTRO via onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*