Bekas Pekerja Elewsmartt Dedahh Gaji Dip0tong Tanpa Sebab Munasabah

Semenjak kebelakangan ini, cerita mengenai pendakwah terkenal di Malaysia iaitu Ustaz Ebit Lew semakin meniti di papan carian media sosial. Ini adalah kerana semenjak tularnya beberapa video tidak sen0n0h yang didkwa milik UEL. Namun bagi pihak UEL sendiri, masih tiada kenyataan rasmi yang dikeluarkan.

Semuanya bermula apabila munculnya satu group di aplikasi telegram yang dikatakan mengumpul bukti-bukti menunjukkan hal yang telah dilakukan UEL. Lantang bersuara mengenai isu ini termasuk lah Influencer  Instagram dan penyanyi Caprice dan juga pendakwah bebas Firdaus Wong. Masing-masing rancak membicarakan isu ini menerusi media sosial masing-masing.

Umum mengetahui, UEL ada membuka rantaian pasaraya yang diberi nama Elewsmart. Dimana menjual pelbagai barangan runcit di harga yang jauh lebih murah berbanding pasaraya lain dengan harapan dapat membantu masyarakat yang tidak berkemampuan.

Kemudian muncul pula isu yang menerusi laman twitter beberapa hari lalu yang mengaitkan seorang bekas pekerja Elewsmart yang mula mendedahkan hal sebenar yang berlaku terhadap pekerja di pasaraya milik UEL.

Bekas pekerja tersebut mendakwa terdapat pengurangan gaji yang tidak masuk akal menerusi slip gajinya.

Namun masih tiada kesahihan atas cerita yang dikongsi tersebut. Kita tunggu sahaja pihak tuan badan sendiri yang memberi respond terhadap dkwaan-dkwaan ini.

Manakala menjengah ke ruangan komen, ramai yang meluahkan pendapat masing-masing terhadap isu ini.

terima kasih Staff Motif Viral

Seorang pengguna twitter yang bernama Mieyshafa telah mendedahhkan perbuaIannnya bersama bekas pekera elewsmart tentang masaIah gaji yang dihadapinya.

Kes4hihan cerita ini tidak dapat dipastikan dan ramai menunggu maklum balas daripada pihak eIewsmart. Pastinya dengan pended4han ini, merupakan uj1an yang amat berat buat Ustaz Ebit Lew.

Semoga beliau menghad4pi uj1an ini dengan tenang dan membuktl ini hanyalah tuduuhan semata-mata. Orang baik Allah sayang.

apapun, pihak Hr Semestinya memainkan peranan berkaitan dengan pengurusan pekerja, semoga tiada penlndasan buat mana-mana pihak samaada UEL sendiri mahupun para pekerja. waallahualam

SUMBER/KREDIT :media portal via fuh

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*