“Bukan Seratus Atau Seribu Tapi 100Ribu?” – TMJ Bakal Agih Ke Seluruh Negeri Johor

Tunku Mahk0ta Joh0r, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menerima sebanyak 100,000 kit ujian antlgen C0VlD-19 yang akan diagihkan ke seluruh negeri berkenaan untuk tujuan saringan.

Menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan lstana Bukit Pelangi pada Isnin, Tunku Ismail berkata, kit ujian berkenaan dapat digunakan bagi meningkatkan kapasiti saringan bagi pengesanan C0VlD-19 yang lebih efektif.

ā€œKit ujian kendiri ini akan membantu dalam usaha mengawal penul4ran w4bak C0VlD-19 dan mengenal pasti tempat-tempatĀ hotspot.

ā€œKita perlu meningkatkan lagi,Ā ā€˜Test, Trace and Vacclnateā€™Ā jika imuniti kelompok ingin dicapai secepat mungkin,ā€ katanya dalam kenyataan tersebut.

Sebelum ini, Tunku Ismail mengarahkan agar program vaksinasi di semua daerah di negeri itu diberi keutamaan supaya imuniti kelompok boleh dicapai secepat mungkin.

Tunku Ismail turut menasihati agar proses logistik pengedaran vaksin ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) dipercepatkan dan supaya bekalan vaksin di PPV sentiasa mencukupi.

SUMBER/KREDIT: gempak, malaysia times

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*