Bukti Vldeo Bebukan UEL Adalah PaIsu?

Dalam pada seluruh Malaysia heboh mengkaji video klip luc4h yang melibatkan Ebit Lew itu benar atau sekadar direka reka.Muncul seorang netizen yang berani memberi faktanya.

Bukan sekadar fakta tetapi beliau,Aziz Ramli mengakui beliau sudah mengkaji video tersebut dan yakin bahawa video itu direka atau dikenali sebagaiĀ deepfake.

Beliau dilihat memuatnaik status berkaitan video luc-4h yang dikatakan kepunyaan Ebit Lew seorang ustaz tersohor di Msia dengan menulisā€¦.,

ā€œAssalamualaikum semua. Maafkan saya takda niat nak huru hara keadaan. Saya tengok begitu ramai dalam group ni yang percaya akan video tak senonoh yang libatkan Ustaz Ebit. Kalian tahu tak, sebelum kalian ikuti perkembangan mangsa, mesej2 lucah, angkat sumpah keluarga mangsa dan lain2. Kalian selidik betul2 dulu video lucah tu. Saya jamin dan yakin 100% video itu adalah video palsu dan fitnah semata-mata.ā€

Sambung beliau lagi,

ā€œSaya juga ada hubungi rakan saya dari Pakistan, yang ada pengajian tinggi dalam bidang video editing. Beliau sendiri kata video tu lebih kepada video yang guna deep fake. Kenapa deep fake? Rujuk gambar2 di bawah. Ini bukan tokok tambah daripada saya, ini adalah usaha yang dilakukan dgn menggunakan akal fikiran yang Allah bagi kepada saya.

Dan kalian rujuk semula video Tuan Kamal Afendi tu, dia tak sebut pun video Ebit Lew tu bukan video fake. Dia cuma terangkan tentang persoalan ā€œvideo deep fake yang disoal oleh netizen berkaitan dengan isu seksualā€. Sebab tu dia sebut ā€œMacam mana you tahu itu video deep fake, beritahu sayaā€. Dan

sejujurnya saya bukan pentaksub Ustaz Ebit Lew. Page dia pun saya sekadar follow sahaja. Posting2 facebook dia pun saya jarang sangat like dan komen. Group ni pun saya baru join. Pesanan saya, hati2 lah kalian semua di zaman fitnah ini. Mungkin Firdaus Wong juga merupakan salah seorang mangsa fitnah ini.

Dan beliau tidak gentar memuatnaik gambar beserta tulisan untuk menjelaskan dengan tepat dimana yang beliau katakan bahawa video itu terdapat cacatcela dan diyakini sebagaiĀ deepfake

SUMBER/KREDITĀ : Aziz Ramli via FUH

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*