PDRM Tahan Pemuda PukuI WargaEmas, Anak Tampil DedahPunca Sebenar Kejadian Berlaku

Shah Alam: Lelaki tempatan berusia 23 tahun ditahan p0lis selepas memukvl warga em4s di tengah jalan raya berhampiran jejantas di Padang Jawa, dekat sini, hari ini.

Ketua P0lis Daerah Shah Alam, Aslsten K0misioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, kejadian itu dipercayai berlaku 12 tengah hari tadi yang mana ia kemudian tul4r di media s0sial.

Katanya, m4ngsa iaitu pes4ra swasta berusia 61 membuat lap0ran mengenai kejadian itu pada jam 2 petang tadi.

ā€œDifahamkan ketika kejadian, m4ngsa memandu bersama isteri serta cucu untuk ke Putrajaya dan ketika sedang membelok ke kanan menghala ke Alam Avenue (Seksyen 16), svspek yang menaiki motosikal Yamaha Y15 berada di sebelah kiri kereta menj3rit dan mem4rahi m4ngsa.

ā€œM4ngsa berhenti untuk memeriksa sekiranya ada perl4nggaran bagaimanapun selepas dia keluar dari kereta, svspek terus menend4ng m4ngsa di d4da kiri.

ā€œLelaki itu juga mend4kwa svspek duduk atas badannya dan menvmbuk muka serta kepala m4ngsa bertubi-tubi yang menyeb4bkan m4ngsa mengal4mi bengk4k bawah mata, kepala serta s4kit bahagian rusvk,ā€ katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, k3s berkenaan disi4sat mengikut S3ksyen 323/506 K4nun Kes3ksaan dan permohonan rem4n terhadap svspek akan dilakukan esok.

Menurutnya, individu yang mempunyai maklumat berkaitan k3s itu boleh menghubungi Pegawai Penyi4sat Inspekt0r Nur Syuhada di talian 018-9124770.

Terdahulu, satu rakaman berdurasi 21 saat tular di media s0sial yang memaparkan seorang lelaki yang memakai t0pi keledar sedang memukvl seorang lelaki warga em4s di tengah jalan.

Anak Tampil Jelaskan Punc4 Sebenar Kejadian.

TINDAKAN lelaki membel4sah seorang warga em4s di tengah jalan di Padang Jawa, Shah Alam, dipercayai akib4t kem4langan dikec4m orang ramai.

Vide0 inslden itu dimuat naik oleh Mohd Faizal Wahid di Facebooknya, sebentar tadi.

Menerusi vide0 berdurasi 21 saat itu, memaparkan lelaki terbabit yang memakai topi keledar sedang menvmbuk berkali-kali di muka seorang warga em4s dipercayai pemandu kenderaan Honda berwarna hitam di tengah jalan.

Mohd Faizal turut melu4hkan r4sa m4rah dan kes4l dengan sikap bi4dap lelaki terbabit.

Katanya, apa-apa pun yang berlaku membabitkan kem4langan, tidak kira siapa betul atau salah, perlulah mengambil inisiatif yang baik dengan bersama-sama mencari jalan penyelesaian dan bukan bertindak sedemikian terutamanya kepada orang tu4.

Kejadian itu berlaku di sekitar Padang Jawa. Kau orang luar kalau kem4langan macam mana pun jangan la kau bel4sah orang tu4 ni dah tentu orang Padang Jawa.

Sumber/Kredit: Sinar via gstv.vip

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*