Dah Dapat Pun! Lepas Tular Video, PihakP0lis Serbu Rumah Terus Student Tak Nak Pakai Mask

Mungkin terlalu bijak dan terlampau celik u.ndang-u.ndang, seorang lelaki dengan b.iadap mempersoalkan tndakan anggota polis mengeluarkan k.ompaun ke atasnya kerana tidak memakai pelitup muka ketika mengisi petrol di sebuah stesen minyak.

Menerusi satu klip video yang tular di laman sosial ketika ini, lelaki tersebut dilihat seolah-olah cuba berdebat dalam usaha membenarkan perbuatannya itu kepada polis ketika diminta untuk menyerahkan kad pengenalan kerana berd.egil untuk tidak memakai pelitup muka.

Lelaki tersebut turut berkata di Denmark kajian telah menunjukkan pemakaian pelitup muka hanya menyusahkan dan memb.ahayakan penggunanya.

Kata lelaki itu lagi, dia juga tidak akan menerima v.aksin kerana ada satu lagi kajian di Amerika Syarikat yang menyatakan v.aksin C0vld 19 adalah berb.ahaya dan tidak selamat.

Malah video itu turut tular di media sosial selepas dia enggan memakai pelitup muka dan mend.akwa dirinya ada membaca kajian yang menjelaskan memakai pelitup muka boleh dija.ngkiti b.akteria.

Malah, dia turut dikenakan k.ompaun kerana ingkar a.rahan p.rosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan bagi mengekang penularan C0vld 19.

“Saya tidak tahu di Denmark sebab saya tak pernah sampai ke sana, kalau nak ikut u.ndang-u.ndang sana pergi duduk di sana,” jelas salah seorang anggota polis tersebut.

Rata-rata orang ramai juga tidak bersetuju dengan apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut dan menganggap perbuatan itu hanya untuk melakukan p.rovokasi terhadap tugas pihak berkuasa semata-mata.

“Ada lagi rupanya jenis manusia seperti ini. Cukup la ke.sian dekat polis yang menjalankan tugasan mereka, dah kamu yang salah mengaku saja. Kalau cakap baik-baik mungkin polis n.asihat sahaja,” kata Wan Aziz Ibrahim.

Susulan itu, polis kemudian mengesan s.uspek sebelum men.ahannya malam ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid mengesahkan penahanan s.uspek dan akan mengeluarkan kenyataan media nanti.

Polis Datang Rumah

Sumber/Kredit : Kosmo via Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*