Jururawat Dipkul, Muka Digiigit Pesakit C0VlD-19 Yang Enggan Dirawat

Di Guangzhou China, seorang jururawat didkwa telah diseraang pesakiit yang enggan mendapatkan rwatan C0VlD-19. Sspek yang berumur 47 tahun berasal dari Nigeria masuk ke Guangzhou pada 20 Mac dan mendapat rwatan di hospiital pada 23 Mac setelah disahkan posiitif.

Seraang jururawat

Memetik laporan World of Buzz, sspek yang bernama Okonkwonwoye Chika Patrick enggan memberi kerjasama berkenaan dengan prosedur rawaatan dan menyeraang jururawat yang bertugas.

Pada 1 April, Biro Keselamatan Awam Guangzhou menerima aduan di mana pesakiit di wad isolasii Guangzhou No.8 People’s Hospiital  menyeraang jururawat sehingga mendatangkan kcderaan. Menurut laporan, ketika kejadian jururawat memaklumkan pesakiit mengenai ujian drah yang perlu dijalaninya.

Pukul & gigit muka

Walau bagaimanapun, dia enggan dan terus keluar dari wad isolasui. Jururawat bertugas cuba untuk menghalangnya keluar namun sspek bertindak gaanas dengan memkul dan menggiigitnya di bahagian muka.

Kesan daripada itu, terdapat kcderaan kecil di muka, leher dan pinggang mgsa.

Buat masa ini, pihak p0Iis telah membuka kertas siaasatan berhubung kes dan hospital telah mengetatkan keselamatan masuk dan keluar wad isolasi. Sspek juga diperintah menjalani kurantin dan rawatan dengan pengawasan pihak p0Iis.

Lapor portal berkenaan lagi, sspek akan didkwa di bawah Undang-Undang Pencegaahan dan Rawaatan Penyakiit Berjgkit, Undang-Undang Jnyah dan Undang-Undang Pentadbiran Keluar dan Masuk selepas proses rawatan selesai.

Sumber : World of Buzz, Shine.cn

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*