“Saya Rasa Macam Nak Menangis” – Syed Saddiq Dapat Kutip RM700 Ribu Dalam Masa 24Jam??

Sebe’lum ini, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq telah meminta orang ramai membantunya mengumpul dana untuk menampung kos guaman dan b4ki wang ikat jamin setelah RM80,000 dibayarnya semalam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syed Saddiq (@syedsaddiq)

Menurut laporan dari Hmetro, mahkamah membenarkan Syed Saddiq diikat jamin sebanyak RM330,000 dengan seorang penjamin bagi setiap pertudvhan.

Agak mengejutkan, dalam masa 24 jam, bekas Menteri Belia dan Sukan itu telah berjaya menerima sumbangan sebanyak RM715,573.77.

“Saya berhutang dengan Malaysia. Dalam masa 24jam, sumbangan sebanyak RM715,573.77 dari 9, 836 orang penyumbang.”- ujarnya

Saya rasa Mahu men4ngls

Walaubagaimanapun, Saddiq mengucapkan terima kasih kepada yang sudi membuat sumbangan kepadanya akui da’na sudah melebihi dari yang diperlukan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syed Saddiq (@syedsaddiq)

“Terima kasih. Terima kasih. Terima kasih. Saya selamanya terhutang budi. Saya tidak akan berhenti sehingga kita berjaya membina Malaysia untuk semua rakyat Malaysia.”

Saya tutup fundraising kerana da’na untuk bayaran bail/wang jaminan sudah lebih mencukupi.

Petang tadi, ada pakcik datang ke pejabat saya. Ingatkan nak minta bantuan. Rupanya nak sumbangkan RM100 ke saya. Saya rasa mahu menangis.

Terima kasih. Saya terhutang budi kepada semua.” ujarnya

SUMBER/KREDIT: riverbed.me via santaiviral

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*