Bila Konv0i Sama Sama, Tapi Bila KemaIangan Dia Dulu Tinggalkan “Kawan.” Macam lni Ke Geng Honda?

PADA hujung minggu lalu sehingga ke hari ini, orang ramai masih berasa ger4m dan m4rah dengan geng konvoi kereta yang menjadi pu.nca kem4Iangan di antara Nissan Cefiro dengan Honda BR-V di kawasan Ulu Yam.

Selain tular rakaman video kem4Iangan tersebut, WhatsApp group kaki kereta juga berbual mengenai satu video kem4Iangan lain yang melibatkan sebuah Honda Civic FD.

Dalam video tersebut sekumpulan pemilik Honda Civic sedang menguji skill dan kemampuan kereta masing-masing, secara tiba-tiba ada sebuah Honda Civic dan Proton Satria memo.tong knderaan yang merakam konvoi terbabit dari sebelah kanan. Video di akhir artikel ini.

Setelah memecut beberapa puluh meter di hadapan, Honda Civic yang berada di hadapan Proton Satria hilang kawalan lalu mermpuh bahagian selekoh kirijalan tersebut.

Proton Satria serta beberapa buah lagi Honda Civic yang lain sempat mengelak semasa kereta tersebut terlibatkemalangan. Namun hanya pemandu Proton Satria sahaja yang memberhentikan knderaan, manakala pemandu Honda Civic lain meneruskan perjalanan mereka seperti tiada apa-apa yang berlaku pada beberapa saat lepas.

Tlndakan pemilik-pemilik Honda itu telah mendapat pelbagai reaksi orang ramai yang rata-ratanya agak sedikit terkej.ut apabila melihat mngsakemalangan ditinggalkan begitu sahaja oleh pemilik Honda Civic lain.

Menurut salah seorang pengguna media sosial, mngsa yang terlibat kemalanganditinggalkan begitu sahaja kerana dia datang daripada kumpulan lain. Oleh sebab itu kumpulan Honda Civic yang lain meneruskan perjalanan seperti biasa.

Dalam beberapa gambar yang lain, beberapa pemilik kereta lain datang memberikan ba.ntuan kepada mngsa. Kelihatan agak te.ruk juga keadaan kreta terbabit sehingga bumper depan tercabut akibatkemalangan tersebut.

Rakaman yang tular

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*