Ini Ayat Pertama Yang Diungkapkan Oleh Suami ᴋᴇᴊᴀᴍ ᴘᴜᴋᴜʟ IsteriMengandung. Apa Yang Dia Cakap Memang Tak Patut

JOHOR BAHRU: Seorang peniaga didkwa di Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini, atas pertudohan menyebabkan kecderaan p4rah terhadap isteri ketiganya, 4 Mei lalu.

Tertuduh, Rosmaini Abd Raof, 38, bagaimanapun tidak mengaku bers4lah selepas pertudohan dibacakan di hadapan Hakim V M Mabel Sheela.

Mengikut kertas pertudohan, tertudoh didkwa dengan sngaja menyebabkan kecderaan ke atas isteri ketiga, Jahidah Nordin@Sylvester, 43, dengan memukol kep4la, muk4 dan tngan serta menghen.t4k kaki pada bahagian belakang badan isterinya itu sehingga menyebabkan kecder44n par4h.

Tertudoh didkwa melakukan kesalahan itu di sebuah pangsapuri di Jalan Tani, Kampung Aman, Larkin kira-kira jam 6 pagi, 4 Mei lalu.

Bagi kesalahan itu, tertud0h didkwa mengikut Seksyen 325 Kanun Keseks44n dan boleh dihuk0m di bawah Seksyen 326A kanun sama yang memperuntukkan huk0man penj4ra maksimum 14 tahun dan boleh juga dikenakan dend4.

Kess dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya, Nur Sulehan Abd Rahman manakala tertud0h tidak diwakili pegu4m.

Timbalan Pend4kwa Raya kemudian memohon m4hkamah mengenakan j4minan sebanyak RM30,000 berikutan keseriusan kess yang menyebabkan isteri tertud0h dilaporkan k0ma selain sebagai peng4jaran kepada masyarakat.

Bagaimanapun tertud0h merayu jaminannya dikur4ngkan kerana dia men4nggung tiga isteri dan tuj0h anak.

Hakim kemudian memerintahkan tertud0h memb4yar j4minan RM7,000 dengan dua penjamin.

Tertud0h juga diperintahkan melapor diri di balai polis berhampiran selain diarahkan supaya tidak mengg4nggu mngsa.

M4hkamah menetapkan sebutan semula kess pada 25 Julai depan.

Sumber: beritaharianonline

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*