Bila Paklong Muatnaik Gambar Terima Kunjungan Najib, Kelakar Pula Bila Baca Komen Netizen

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah memuat naik di laman sesawang Facebook mengatakan beliau menerima kunjungan mantan Perdana Menteri Malaysia, Yang Berhormat Dato’ Sri Najib Razak.

Pautan itu menyatakan bahawa kunjungan itu adalah untuk membincangkan tentang cabaran ekonomi dalam dan luar negara termasuk strategi mendepani pandemik COV1D-19.

Namun, pautan itu mengundang kurang senang netizen apabila rata-rata mengatakan kunjungan itu bukan untuk membincangkan tentang soal negara tetapi periuk nasi bekas mantan itu yang menghadapi pelbagai hukuman di Mahkamah.

Mereka juga berpendapat bahawa Najib ingin menggunakan khidmat Datuk Seri Ismail Sabri selaku Perdana Menteri Malaysia ketika ini, demi menggugurkan ke semua pertuduhan nya di Mahkamah.

Perkara ini tercetus, apabila Najib mengeluarkan satu kenyataan di laman sesawang nya pada 13 Ogos 2021 dengan mengatakan bahwa beliau percaya beliau tidak bersalah dan ingin membersihkan namanya di Mahkamah.

Datuk Seri Najib Razak dijatuhi hukvman penj4ra 12 tahun dan denda RM210 juta, selepas didapati bers4lah terhadap tujuh tvduhan pec4h amanah, meny4lahgunakan kedudukan dan pengubahan wang har4m dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd (SRC).

Netizen juga memberi pandangan agar Dato Seri Ismail Sabri tidak mencampuri urusan kluster Mahkamah agar segala kes yang sedang berjalan ini akan diadili dengan saksama dan mengikut Standard Procedure yang telah ditetapkan

SUMBER/KREDIT : astro baru

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*