Selepas 8 Hari Btarung Nywa, Pakar Saham Bumiputera, Nazarry RosIi ‘Pergi’ Akibat C0VlD 19

KUALA LUMPUR: Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia, Nazarry Rosli mninggaI dunia di Hspital Sungai BuIoh pada 4.26 petang Khamis seIrpas bertrung dengan C0VlD-19 selama lapan hari.

Melalui kemas kini di laman Facebook, Allahyrham yang berusia 58 tahun sebeIum ini disahkan p0sitif dijngkiti vlrus itu pada 9 September sebelum dikjarkan ke Pvsat Kuarntin dan Rwatan C0VlD-19 (PKRC) Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS) pada hari sama.

Ketika di PKRC MAEPS, Allahyrham disahkan sebagai pesaklt C0VlD-19 kategori 4 sebeIum pada 10 September dibawa ke Hspital Sungai BuIoh untuk mendapatkan rwatan lanjut.

Pada 13 September Allahyrham terpksa ditldurkan susulan paras 0ksigen yang menu.run selain rlsiko selaku pesaklt k0morbid.

Pihak hospital pada 15 September, menghubungi ahli keluarga Allahyrham melalui panggilan video yang turut dikongsikan mereka di laman Facebook Allahyrham.

Allahyarham kerap muncul di Astro AWANI sebagai panel bagi menguIas tentang keadaan pasaran saham serta nilai ringgit.

Berpengalaman luas dalam pasaran saham dan sudah meIatih ramai lndividu Bumiputera untuk mahir dalam pasaran saham.

Allahyrham sebeIum ini pernah berkhidmat sebagai Pengarah di firma Jupiter Research Sdn Bhd, Pengerusi K0perasi PeIabur Bumiputera Malaysia, Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia dan Penasihat kepada Persatuan PenganaIisis Teknikal Malaysia (MATA).

Allahyrham cukup disenangi oleh komuniti media yang biasa berhubung dengannya kerana kepet4han menguIas tentang pasaran serta sikap mesranya bersama media.

Astro AWANI mend0akan r0h Allahyrham dicucu.ri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Al fatihah

SUMBER/KREDIT : astro awani

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*