Akhirnya Terungkai Juga Msteri. P0lis Akhirnya Tampil Dedahkan Siapa Sebenarnya Pakcik Misteri Tua Bertongkat

Tular hari ini ap4bila beberapa p4kcik bertongkat berdasarkan dari perkongsian Ruqaiyyah Annamirah di Facebook, wanita ini mendkwa keja.dian c.emas itu berlaku sekitar jam 5:20 pagi di mana pada ketika itu, terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara berwarna merah berlegar-legar di kawasan unit lot mereka yang terletak di Sungai Petani, Kedah.

Kemudian, wanita ini mendkwa terlihat seorang individu yang dipercayai merupakan seorang warga emas yang bertongkat telah masuk ke kawasan rumah jirannya.

Betul-betul depan rumah kami. Jiran depan rumah ni Indian and diorang ada bela a.njing h.itam yang besar untuk jaga rumah, orag tua ni boleh buka sangkar dan main dengan a.njing h.itam besar.

Ya Allah scarry. Bila dia sedar ada orang nampak, dia tak lari pun. Dia tenung dan berjalan slow-slow ke belakang rumah .

Dah buat laporan polis

D.akwa wanita ini lagi, apabila warga emas terbabit menyedari t.indakannya itu diperhatikan, dia terus beredar dari situ dan menuju ke belakang rumah.

Lebih menimbulkan tanda tanya adalah bagaimana individu terbabit boleh masuk ke dalam kawasan rumah sedangkan kawasan perumahan itu menggunakan pagar automatik.

Tapi wallahuā€™alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa k.opak atau pecahkan gate. Nak kata dia lompat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sangat tinggi dan dia berkain. Dan dah banyak hari kawasan rumah kami asyik jadi bl.ackout tiba-tiba.

Alarm akan bunyi tiba-tiba jam 4 5 pagi. Pagi tadi pun jadi lagi. Husband dah banyak kali dengar bunyi orang kuis-kuis batu kerikil tepi rumah.

Bercerita dengan lebih lanjut, wanita ini mend.akwa sudah melap.orkan keja.dian itu kepada pihak polis dan disebabkan pihak berkuasa tidak nampak apa-apa motif lain, maka mereka mend.akwa kemungkinan individu tersebut adalah orang kurang siuman.

Namun, wanita ini seakan tidak percaya kerana baginya agak mustahil orang kurang siuman akan masuk ke rumah orang pada jam 5 pagi dan boleh menembusi pagar automatik. Dia mengakui keja.dian itu sangat m.isteri selain risau dengan kes.elamatan anak-anaknya di rumah.

Polis Tampil Beritahu Siapa Pakcik Bertongkat

Polis mengesahkan lelaki yang masuk ke perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, di sini, seperti yang tular di laman sosial sejak semalam didapati kurang waras.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, lelaki itu tidak tahu apa yang dibuat di situ malah turut berb.ogel di hadapan pasukan polis.

Beliau berkata, isteri lelaki itu turut bersama ketika keja.dian.

ā€œLelaki itu juga mengalami m.asalah buah pinggang dan ada tiub di perutnya. Bagaimanapun tiada ti.ndakan diambil berhubung kejad.ian itu,ā€ katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam keja.dian yang tular sejak semalam, seorang penduduk taman perumahan memaklumkan jirannya hampir dip.ukau selepas menyedari lelaki tua bertongkat masuk ke kawasan kediamannya.

Apa yang menjadi m.isteri ialah pagar rumah itu dikunci a.utomatik dan timbul persoalan bagaimana lelaki terb.abit boleh masuk ke perkarangan kediaman tanpa ada kesan k.opak pada pagar.

Justeru penduduk meluahkan keb.imbangan dan memaklumkan keja.dian kepada polis.

SUMBER/KREDIT:HM

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*