Pad4hh GagaI KawaI N4fsu, Akhirnya Wrga Emas C4buI Wanlta di Kota Bharu Kena Pnjara Setahun

Seorang buruh dipenja.ra setahun oleh Mahkmah Majistret di Kota Bharu pada Rabu, selepas mengaku bersa.lah atas pertu.duhan menca.bul seorang wanlta pada Khamis minggu lalu.

Tertu.duh, Amran Abdullah, 52, membuat pengakuan itu selepas pertu.duhan dibacakan di hadapan Majistret Kamarul Hasyime Rosli sejurus jurubahasa selesai membaca semua pertu.duhan itu.

Mengikut pertu.duhan, tertu.duh dida.kwa telah melakukan kesa.lahan dengan menggunakan keke.rasan je.nayah kepada seorang wanlta berusia 19 tahun dengan niat untuk menca.bul keh0r.matannya.

Kes4lahan itu dilakukan di tepi jalan Lorong Limau Manis Jalan Hamzah pada jam 9.40 pagi, 25 Mac lalu. Tertvduh did4kwa mengikut Sksyen 354 K4nun Kese.ksaan yang memperu.ntukkan hkuman pnjara sehingga 10 tahun atau de.nda atau seb4.tan atau mana-mana daripada dua hkuman itu.

Berdasarkan fakta kes, Amran menunggang motosikal di l0kasi kejadian dan apabila tiba dari arah belakang wanlta itu, dia bertanya sama ada mahu berkahwln dengan dia atau tidak.

Bagaimanapun, wanlta itu men0lak pelawaan tertu.duh sebelum dia beredar selepas sebuah kereta kebetulan lalu di kawasan itu. Selepas itu, tertu.duh datang semula dengan mbuat satu seka.tan thadap wanlta berkenaan dan tlah menyentu.h pu.nggung mngsa sebelum terus bered4r.

Penda.kwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Siti Edabayu Subhan, manakala tertduh diwakili oleh Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK), Siti Atikah Abd Halim.

Sementara itu, Siti Edabayu meminta agar mahkmah menetapkan hkuman yang set1mpal kerana tertvduh mempunyai empat rek0d lmpau bersab1t ke.ss yang sama sebelum ini.

‚ÄúTertduh telah melakukan kes4lahan berat kerana telah menc4.bul keh0rmatan mangsa. Justeru, hvkuman yang setimpal dikenakan juga mengambil kira aspek kepentingan awam,‚Ä̬†katanya.

Siti Atikah dalam rayvannya memohon hvkuman yang min1mum kerana tertvduh merupakan satu-satunya individu men4nggung kedua ibu bapanya yang sudah uzvr.

‚ÄúTertvduh telah menerima hvkuman dan kec4man daripada masyarakat kerana kes ini sudah tul4r di media sosial. Ia sedikit sebanyak telah memberi pengajaran kepada tertvduh ,‚Ä̬†katanya.

Mahk4mah kemudiannya menetapkan hvkuman penj4ra selama setahun. Sebelum ini akhbar tempatan melaporkan, polis sedang membvru seorang lelaki yang dipercayai menc4bul, menyentvh bahagian pvnggung seorang wanlta dalam kejadian di Lorong Limau Manis, Jalan Hamzah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : BH Online

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*