Pemandu Myvi Kuning Ceritakan Bagalmana Dia Boleh Selamat Tapi Kereta Dia Jadi Lempeng?

Beberapa hari lalu, kita dikejutkan dengan kema.langan ngeri yang berlaku di Ibu Negeri, Kuala Lumpur di mana sebuah lori pasir telah menghen.tam 5 buah kereta sehinggakan terdapat sebuah kereta dalam keadaan re.muk yang teruk.

Mujur, ada beberapa bukti kukuh daripada pengguna jalan raya yang lain merakam kejadian itu berlaku.

Difahamkan dalam kejadian tersebut, sebuah kenderaan jenis Perodua Myvi berwarna kuning dihentam dari belakang dan mengalami keros.akan teruk atau ā€˜total lostā€™.

Walau bagaimanapun, pemandu kenderaan tersebut terselamat dan kini sedang berehat di rumah selepas keluar dari hospital.

Jadi, SK ingin kongsikan satu rakaman telefon daripada rakan sekerja mangsa, Firdaus Hisham yang bertanya khabar keadaan semasa mang.sa yang dikenali sebagai Nik Adlee atau Abang Nik selepas kemalangan jalan raya.

ā€œBadan sakit-sakit lagiā€¦. saya punya leher, semua sakit lagi tapi saya dah dischargeā€¦ hidung pa.tah muka bengkak lagiā€

ā€œKalau takda ā€˜air bagā€™ saya dah tanam dahā€¦ kereta pun tak meletop itu memang bernasib baik la tuā€¦ā€

Difahamkan, seluruh keretanya remuk namun kuasa Tuhan, bahagian pemandu sahaja tidak remuk dan mangsa terselamat walaupun mengalami kecede.raan di bahagian muka akibat ā€˜air bagā€™ pecah.

ā€œSebenarnya, saya tak boleh keluar dari kereta itu, tetapi saya minta tolong orang ramai untuk tarik kereta agar ada ruang, baru saya dapat bergerak keluar, sebab ketika tu kereta dah jadi bentuk V,ā€ jelasnya dalam rakaman perbualan tersebut.

ā€œAlhamdulillah takda apa, cuma badan sakit-sakit lagiā€¦ Tuhan memang nak tolongā€¦ā€

SUMBER/KREDITĀ : Siakap Keli via awattsyeikhnetwork

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*