Lepas Kec0h Lana Nordin Persoal DG Hisham & Petugas Tanpa PPE, Staf KKM Dedah Hal Sebenar

Dengan situasi pendemik yang semakin meruncing di Malaysia, kita dikejutkan dengan luahan hati pelakon Lana Nordin berkenaan sebuah penularan rakaman pendek ketika sekumpulan petugas kesihatan menguruskan jasad Covid-19. Bukan sahaja di Instagram, malahan video terbabit sudah kecoh berlegar di serata media sosial termasuklah Facebook dan TikTok.

Abang baju hitam tu macam pergi kedai rotiā€¦tanpa PPE lengkap?

Menerusi perkongsianĀ IG StoryĀ Lana, dia mempertikai persoalan mengapa salah seorang lelaki yang membuat kerja pengurusan jasad tidak mengikut SOP sewajarnya. Sedangkan selama ini, ramai dimaklumkan bahawa orang yang ajal akibat Covid-19 tidak boleh didekati sebarangan kecuali denganĀ fullĀ PPE.

Kalau boleh keluar Malaysia, dah lama aku ke sana..Ingat aku tak mampu?

Tidak ketinggalan, Lana juga mempersoalkan tentang sekeping gambar tular memperlihatkan Datuk Dr Noor Hisham tidak mengenakan topeng muka saat berjalan di dalam kawasan pejabat. Menjawab kecaman netizen yang mengasaknya untuk balik ke luar negara, di bawah ini merupakan respon daripadanya.

Abang baju hitam tak sentuh punā€¦Jadi takde keperluan pakai PPE

Ekoran video ā€˜Abang Baju Hitamā€™ yang telah menimbulkan salah faham masyarakat, seorang petugas KKM di bahagian squad pengurusan jasad Covid-19 tampil mendedahkan hal sebenar. Katanya, pakaian berwarna biru itu bukanlah PPE seperti yang difahami ramai. Tambahan pula jika tidak menyentuh tubuh secaraĀ direct,Ā tiada keperluan untuk menyarung set keselamatan terbabit.

SUMBER/KREDIT: IGĀ Lana Nordin, FBĀ Mat Yoe,Ā Rizzo Loke via Kis4hdunia

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*