Terkini! Akhirnya Rntas Negerl Untk Hari Raya Aldilfitri. Ini Cdangan Dari KKM Utk Rakyat

Walaupun masih ada yang d.egil ingin merentas negeri tanpa sebab yang kvkuh maka akhirnya, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kini akan memperhalusi cadangan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin agar yg mana tlh penerima dua d0s suntlkan vaksln diberikan mdapat keben4ran meren.tas negeri.

Menurut Menterinya, Datuk Seri Dr Adham Baba, pihaknya perlu memperhalusi data dari Unit Kawalan Peny.akit Berjan.gkit (CDC) dan Pertubuhan Ke.sihatan Sedunia (WHO) sebelum sebarang keputusan dimaklumkan pada Mesyuarat Sidang Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN).

KKM masih tunggu keputusan

Walau bagaimanapun keputusan dari pihak CDC masih lagi diperhalusi dan sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai kebenaran meren.tas negeri ini, KKM juga turut mengumumkan masih belum menerima c.oncrete evid.ence kebenaran untuk membenarkan penerima dua d0s suntlkan vaksln untuk melakukan perjalanan ren.tas negeri.

Terdahulu, Pengarah Jabatan Pencegahan Je.nayah dan Kes.elamatan Komuniti (JPJKK) Bukit Aman, Datuk Zainal Abidin Kasim hari ini menegaskan mana-mana individu yang didapati cuba meren.tas negeri untuk balik ke kampung bagi menyambut Ramadan akan dikenakan ti.ndakan s.aman.

Terkini, Cadangan Dari KKM

Kementerian Kes.ihatan Malaysia (KKM) mencadangkan rentas negeri untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri ditang.guh.

Perkara itu dimaklumkan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba pada Khamis.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : Sinar via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*