Selepas TuIar LeIaki S0Iat Tengah Jalan, Akhirnya PDRM Dedah Siapa Sebenarnya Individu Tersebut

PET4LlNG JAYA – T.1nd4kan angg0ta p0lis tr4fik t1dak mengg4ng.gu se0rang lelaki yang sedang s0lat di tengah jalan raya sehingga menyebabkan keses4kan lalu lintas diperc4yai berlaku di Jalan Kuching semalam telah mendapat puj1an or4ng ram4i.

T.1nd4kan anggota tersebut yang berdiri dibelakang lelaki itu sambil mengarahkan kereta-ker3ta di jalan r4ya supaya terus bergerak agar tidak menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Menerusi sebuah video berdurasi 29 saat, lelaki itu sedang solat di atas jalan raya dengan tidak mengh1r4ukan keadaan sek3lil1ng samb1l di pantau oleh anggota-anggota polis trafik yang berada di situ.

Video berkenaan mendapat lebih 162,000 tontonan dan dihujani lebih 2,300 komen di media sosial Faceb00k.

S4lah seorang pengguna Roshahan Soltan berkata, walaupun yang solat di tengah jalan itu orang tetapi t.1nd4kan anggota polis yang tidak memberhentikan solat lelaki itu harus diberi pujian.

S1apa Sebenarnya Indiv1du Tersebut

Lelaki yang melaungkan azan dan bersembahyang di tengah jalan sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas di Jalan Ipoh semalam did4pati telah melarikan diri dari wad p.sikiatri, H.ospital Selayang.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Trafik, ACP Sarifudin Mohd Salleh berkata, lelaki dalam lingkungan umur 30-an itu sedang menerima r.awatan di h.ospital tersebut.

Beliau berkata, anggota JSPT Kuala Lumpur yang sedang membuat rondaan telah menerima maklumat berkaitan dengan kesesakan di Jalan Ipoh.

“Sampai ke tempat keja.dian mereka mendapati seorang lelaki sedang berdiri di tengah jalan sambil melaungkan azan dan bersolat. Anggota bert.indak memujuk lelaki tersebut dan membawanya ke stesen minyak Shell berhampiran untuk tujuan menenangkannya.

“Lelaki tersebut juga memakai gelang putih yang menyerupai gelang h.ospital,” katanya menerusi kenyataan.

Tular di media sosial baru-baru ini, video berdurasi lebih kurang 30 saat memaparkan seorang lelaki sedang bersolat di atas jalan raya sambil tidak menghiraukan keadaan sekeliling.

Kejadian berlaku semalam, 13 Oktober jam 3.35 petang di Jalan Ipoh, berhampiran Shell Taman City mengh4la ke pusat bandar.

Anggota polis trafik yang berada di situ terpaksa mem4ntau lalu lintas yang sesak gara-gara t.indakan lelaki tersebut.

Mengulas lanjut Sarifudin berk4ta, selepas menen4ngkannya, lelaki itu dih4ntar ke h.0spital untuk mendapatkan r.aw4tan selanjutnya.

SUMBER/KREDIT : MG via Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*