(Video) “Saya Suka Makan Sana!”- Lelaki Langgar Arahan PKP, Tengking PoIis Pula

Sejak kebelakangan ni, cerita pasal rakyat biiadap dengan pihak berkuasa yang bertugas kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di negara kita. Sebelum ini, seorang wanita maki pegawai p0Iis ketika membuat sekatan jalan raya sebab mengaamuk jalan jadi sesak.

Hoi stup1d idi0ts, sekat jalan sampai jam terus everywhere menyusahkan orang!

Lepas tu, ada pula video tunjuk lelaki lmpar gelas dekat pihak berkuasa apabila ditegur melepak di kedai makan. Dalam video tu, lelaki tersebut dilihat sedang duduk di sebuah meja sambil meminum air tapi bila dah kena tegur boleh pula dia maraah balik.

Samalah macam kes ini dimana seorang lelaki mengamuuk lepas dipercayai ditahan p0Iis akibat melanggar perintah PKP. Dalam sebuah video yang viral, lelaki berbaju hitam itu dilihat memegang telefon bimbit sebelum meninggiikan suara kepada pegawai p0Iis di situ.

Saya suka makan sana! Ada salah ka?!

Pegawai poIis itu kemudian bertindak menengking lelaki itu semula kerana biiadap dan tidak menghormati tugas mereka. Seorang lagi anggota boleh didengari bercakap di belakang kamera menyuruh individu tersebut supaya dengar arahan pihak berkuasa.

You punya suara jangan kuat ahhh!! HEYYYY!

Dengar woi. Dengarlah cakap orang (poIis).

Video:

Tidak dinyatakan di mana dan bila kejadian itu berlaku namun ramai netizen di Twitter dan Facebook bngang dengan sikap individu tersebut namun berpuas hati bila pegawai poIis itu menngking dia semula.

Kata mereka, orang biiadap begini memang seharusnya diberi layanan sebegitu kerana langsung tak reti nak hormat pihak berkuasa.

Hormatlah poIis, hormat tugas mereka. Ingat poIis tak stress ke? Kerja lebih masa, lepas tu nak kena handle rakyat yang degil keluar rumah lagi…

Sumber: Lobak Merah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*