Sebaik Saja Selesai Dari Buklt Aman, Sesuatu Telah Terjadi Dekat Rvmah Ustaz EbitLiew?

Pada jam 9 pagi tadi, Ebit bersama peguamnya, Datuk Hasnal Rezua Merican hadir ke Ibu Pejabat Polis Bukit Aman untuk dirakam percakapan sebagai membantu s.iasatan k.es.

Ebit yang berjubah biru dan berkopiah putih telah memberikan kerjasama penuh semasa rakaman percakapannya selama sejam setengah sebelum keluar dari Bukit Aman kira-kira pukul 2 petang.

Kemudian dengan wajah penuh tenang dan senyuman, Ebit menyifatkan t.uduhan yang dilemparkan terhadapnya sebagai fi.tnah yang k.ejam dan mel.ampau.

“Saya memaafkan sesiapa sahaja yang melemparkan fmitnah ini dan menyerahkan kepada polis sepenuhnya untuk menyiasat perkara itu.

‚ÄúNamun saya akan terus menghulurkan b.antuan sehingga mati,‚ÄĚ katanya kepada wartawan sebelum meninggalkan Bukit Aman menaiki kereta pacuan empat roda Toyota Hilux.

Sementara peguamnya, menjelaskan, setakat ini pihak polis telah menyatakan menyatakan beberapa seksyen untuk s.iasatan k.es tersebut.

Bagaimanapun, katanya, pihak polis belum menyatakan secara spesifik s.eksyen yang digunapakai dalam si.asatan k.es berkenaan.

Polis kunjungi rumah Ebit selepas beri keterangan di Bukit Aman

Kira-kira dua jam selepas Ebit Lew memberi keterangan di Ibupejabat Polis Bukit Aman bagi membantu si.asatan k.es gang.guan s.eksual yang dikaitkan dengannya, kediaman pendakwah itu dikunjungi sepasukan anggota penyiasat di Setia Alam.

Beberapa kenderaan dipercayai milik polis telah memasuki kawasan kediamannya petang tadi.

Tiga buah kenderaan Proton Preve telah dilihat memasuki kawasan kediaman Anjung Sari di Setia Alam di sini sekitar pukul 4.15 petang tadi.

Selang beberapa minit kemudian, kelihatan sebuah kenderaan pacuan empat roda berwarna hitam yang mempunyai lambang badan kebajikan milik pendakwah tersebut turut memasuki kawasan perumahan yang sama.

Kehadiran kenderaan polis itu dipercayai untuk membantu s.iasatan berhubung k.es gangg.uan se.ksual yang sedang dikendalikan oleh Bahagian J.enayah S.eksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11) Jabatan S.iasatan Jenayah Bukit Aman.

Ketiga-tiga kenderaan Proton Preve bercermin gelap milik polis itu kemudian dilihat meninggalkan kawasan perumahan tempat tinggal Ebit Liew sekitar pukul 5.13 petang.

Terima kasih kerana sudi membaca!

SUMBER/KREDIT:mg via onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*