Selepas TMJ, Giliran Sultan Ibrahim Pula. Ini Titah Baginda Kepada 779 Guru Yang Enggan Terima Vaksin

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, bertitah pengambilan vak.sin. adalah penting dan perlu dipertingkatkan bagi mencapai sasaran imuniti kelompok di negara ini seterusnya berupaya mem.ben.dung pe.nu.la.ran jang.ki.tan Co.vid.

Sultan Ibrahim bertitah kakitangan awam termasuk golongan guru perlu memahami betapa pentingnya pengambilan vak.sin. untuk melindungi diri, keluarga, serta masyarakat.

“Guru-guru patut jadi contoh dan melindungi anak murid, bukannya memba.ha.ya.kan mereka, apatah lagi sesi persekolahan akan dibuka tidak lama lagi. Saya dan keluarga juga sudah lengkap mengambil dua dos vak.sin.

“Jangan mudah terpengaruh dengan golongan an.ti. vaksin sebagaimana saya tegaskan sebelum ini. Percayalah pakar perubatan kita yang bertauliah.

‚ÄúMereka yang me.no.lak vak.sin tanpa sebab yang sahih seolah-olah merelakan diri dijangkiti,‚ÄĚ titah baginda yang dikeluarkan dalam satu kenyataan menerusi Royal Press Office di sini hari ini.

Baginda bertitah demikian sebagai mengulas laporan seramai 779 guru di Johor menolak untuk menerima vaksin Co.vid.

‚ÄúSaya berharap agar semua rakyat Johor dapat sun.ti.kan vak.sin dengan segera, supaya boleh kembali bekerja, berniaga dan menjalani kehidupan seperti biasa,‚ÄĚ titah baginda.

Terdahulu, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Penerangan, Warisan dan Budaya Johor, Mazlan Bujang, semalam berkata, Jabatan Pendidikan Negeri Johor (JPNJ) akan membantu memberi penerangan kepada kumpulan guru terbabit mengenai kebaikan vak.sin supaya mereka sedia menerima sun.ti.kan.

Susulan itu, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail turut memberi respon dengan menitahkan Pengarah Pendidikan negeri Johor serta wakil guru berkenaan untuk mengadap baginda dalam mencari jalan penyelesaian dan difahamkan pertemuan itu dijadualkan akan berlangsung Jumaat ini.

Terima kasih kerana sudi membaca!

SUMBER/KREDIT: kosmo, malaysiakini via beritaawani

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*