0wner Akhlrnya Tampl Ddah Ssvatu Sebelm Abng P0smen Kena Gntung Tvgas Sebab Lastlk Anjlng Dia

KLUANG – P0s Malaysia Bhd (P0s Malaysia) mengg.antung t.ugas seorang kak.itangannya yang bert.ugas sebagai p0smen kerana mel.astik mata seek0r a.njing pel.iharaan menggunakan getah di hadapan sebuah rumah di Kluang, Johor.

A.ksi p0smen itu dir.akam menerusi kamera litar tert.utup (CCTV) berdurasi 21 saat hingga tular di laman sosial.

Menerusi kenyataan P0s Malaysia, p.ihaknya k.esal dengan perb.uatan kaki.tangannya itu dan telah mengga.ntung tugas sementara s.iasatan dalaman dilakukan.

“Kami telah mengenal pasti p0smen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara men.unggu hasil s.iasatan.

“P0s Malaysia tidak akan bert.olak ansur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk mena.matkan perkh.idmatan mereka,” katanya.

Pada Selasa, Facebook Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memuat naik video memaparkan t.indakan posmen tersebut.

Difahamkan, a.njing berkenaan meng.alami kece.deraan pada mata kirinya ak.ibat perb.uatan p0smen tersebut.

Sebelum ini, warga maya meng.ecam t.indakan p0smen itu yang melakukan perb.uatan mence.derakan halwan dengan mela.stik dari luar ketika menghantar surat di rumah tersebut.

Video berkenaan telah ditonton lebih 34,000 warga maya hingga tular sehingga kini.

Mesej Dari 0wner Tersebut

Sumber/Kredit : SinarHarian/MIAR

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*