Kecoh SeIepas Firdaus Wong Dedahhkan PerbuaIan Berkait UEL, Terkini PU Syed PuIa Dedah Sesuatu Mengejutkan

Susulan mengeluarkan kenyataan sensasl mendesak agar Ebit Lew ‘membuka mulut’ menafikan segala dkwaan p4nas yang berlegar membabitkan dirinya ketika ini , pendakwah bebas PU Syed dikec4m orang ramai.

Ujar juara Pencetus Ummah musim ke-3 itu lagi, dia tidak kisah dikec4m kerana percaya masing-masing punya jari-jemari untuk menulis apa sahaja, namun yang berkuasa adalah Allah SWT.

“Pendedahan demi pendedahan yang berani telah dibuat terhadap UEL (Ustaz Ebit Lew). Maka, saya minta UEL agar tampil ke hadapan dengan menafikan atau menyaman mereka yang anda anggap sebagai fltnah.

“Walaupun kess ini masih dalam siasatan polis, masyarakat khasnya followers (pengikut) anda perlu diberi pencerahan setuntasnya (tentang isu ‘p4nas’ yang sedang terpalit ini),” tulisnya.

Selepas Firdaus Wong Dedahkan Perbualan Berkait UEL, Kini PU Syed Pula Dedah Sesuatu Mengejutkan

HANTARAN status PU Syed dalam Facebook yang mendapat kecaman penyokong-penyokong Ustaz Ebit Lew.
PU Syed berkata, dia sebolehnya enggan mempercayai segala fltnah yang dilemparkan kepada Ebit namun apabila semakin ramai mngsa tampil ke hadapan melakukan laporan polis dan sebagainya, kepercayaannya semakin mengendur.

“Namun apabila semakin ramai para asatizah muncul mendakwa perkara yang serupa dan disokong dengan laporan-laporan polis yang telah dibuat oleh ‘mngsa’, maka sangka baik saya semakin mengendur. Saya berharap isu ini dapat diadili dengan sebaik-baiknya serta membongkar kisah sebenar.

Dalam pada itu, menerusi hantaran status sama, PU Syed, 39, menasihatkan agar masyarakat tidak bersikap taksub terhadap seseorang hanya kerana kebaikan yang dipertontonkan.

“Setiap kebaikan pasti akan dikenang, namun janganlah menggunakan kebaikan itu untuk menutup kessalahan-kesalahan yang dilakukan.

“Taksub pengikut juga adalah satu barah, taksub kepada kebaikan suatu yang dipuji syarak tetapi jika taksub secara melulu sehingga tidak nampak langsung buruk yang sedang ditampal adalah sesuatu yang mendukacitakan,” luahnya.

Menurut Firdaus, pendedahan itu dibuat berdasarkan kiriman serta permintaan daripada mngsa sebagai memberi kesedaran kepada masyarakat dan mengalakkan mereka yang pernah menjadi mngsa untuk tampil membuat laporan polis bagi membantu siasatan.

Difahamkan, semua bukti tersebut telah pun diserahkan kepada pihak polis.

20 Ogos lalu, siasatan ke atas Ebit Lew dilakukan berikutan aduan diterima Polis Diraja Malaysia (PDRM) daripada beberapa individu yang mendakwa pendakwah itu melakukan gangguan seksual.

Polis mengesahkan menggeledah rumah pendakwah terkenal tersebut bagi melengkapkan slasatan.

Ebit mendakwa, kes berkenaan adalah satu fltnah yang sangat kejam dan melampau.

SUMBER/KREDIT :KONLINE via stephenajito.com

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*