Tertekan Tiada Kerja Masa PKP, Lelaki KurungIsteri Dan Anak. Bila B0mba Datang Rumah, Ini Alasan Yang Dia Bagi

SEREMBAN: Sepasukan anggota bomba terpaksa bert.indak mem.otong kunci mangga dan mengumpil pintu sebuah rumah bagi menyel.amatkan seorang wanita serta dua anaknya yang dikurung suaminya yang dipercayai mengalami t.ekanan perasaan.

Pegawai Operasi Balai Bomba Senawang, Zainurin Sarip berkata, pihaknya menerima panggilan ad.uan pada pukul 8.51 malam semalam dan tiba di lokasi kejadian iaitu di Taman Nusa Intan dekat sini, sembilan minit kemudian.

“Kami mendapat l.aporan seorang lelaki berti.ndak mengunci pagar, grill dan pintu belakang rumahnya dari dalam kerana tert.ekan  tidak mempunyai pekerjaan akibat P.erintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Kami pada mulanya cuba memujuk lelaki itu tetapi selepas lebih kurang 15 minit dan melihat dia tidak mahu beralah, kami mula mengumpil pintu pagar dan grill rumah berkenaan.

Kami terpaksa mem.otong kunci mangga pintu rumah berkenaan disebabkan lelaki itu mend.akwa tidak tahu di mana dia meletakkan kunci tersebut,” katanya hari ini.

Menurut Zainurin, anggotanya juga dimaklumkan, wanita itu ada meng.adu kepada jirannya tentang keja.dian tersebut sebelum suaminya itu mengalami tekanan lebih t.eruk dan abang kandungnya terpaksa datang dari Mambau, dekat sini untuk memujuk.

“Kami meny.elamatkan wanita itu dan anak-anaknya yang berusia empat bulan dan lebih setahun. Mereka diantar ke rumah jiran terdekat. Kami dimaklumkan kesemuanya tidak makan sejak pagi.

“Tiada sebarang kec.ederaan yang berlaku ketika kejad.ian dan lelaki itu diserahkan kepada  polis,” katanya

Sumber: Utusan

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*