Viral Rakaman Fenomena Air Laut Tidak Bercampur, Dakwa Dirakam Di Miri, Sarawak

“Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: “Jadilah!” maka terjadilah ia”. (QS Yasin ayat 82).

Perkara ini dapat dilihat apabila terdapat pertembungan diantara air tawar dan air masin di tengah laut tetapi ia langsung tidak bercampur.

Video berikut yang menunjukkan air laut dan air tawar yang tidak bercampur yang telah dikongsikan oleh seorang pengguna tiktok bernama its_k4y.

Keadaan air laut dan air tawar yang tidakk bercampur itu dikatakan telah dirakam di tengah laut yang terletak di Miri, Sarawak.

Kebesaran Allah S.W.T sememangnya tiada tandingannya dan fenomena air laut dan air tawar yang tidak bercampur itu adalah salah satu tanda kebesaran serta kehebatan Allah.

Sekadar perkongsian dan terima kasih.

Sumber:

[1] Rujukan, Siakap Keli

[1] Gambar Utama, its_k4y(Tiktok)Oketechno

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*