Adakah Khabib Dan McGreggor Bertemu Lagi Sekali. Ini Tawaran Yang Datang Kepada Bapa Khabib Tetapi Bapa Khabib Cakap Tak Cukup

MOSCOW: Juara lightweight UFC, Khabib Nurmagomedov dilaporkan mendapat tawaran lumayan bagi bertarung sekali lagi dengan bekas juara UFC, Conor McGregor pada 2019.

Kedua-dua musuh ketat itu kali pertama membuat perhitungan dua bulan lalu yang menyaksikan Khabib ditabalkan sebagai juara selepas empat pusingan.

Sejurus selepas kekalahan itu, McGregor menerusi laman sosial media miliknya mengatakan yang dia mahu mengulangi pertarungan dengan Khabib.

Bagaimanapun, di sebalik kesungguhan McGregor untuk pertembungan itu, Presiden UFC, Dana White berkata, dia mahu mengadakan pertarungan antara Tony Ferguson dengan Khabib manakala McGregor bertemu sekali lagi dengan Dustin Poirer.

Namun, semua perancangan terhadap pertarungan itu masih belum dimuktamadkan sehingga NSAC menjatuhkan hukuman ke atas McGregor dan Khabib susulan kesalahan yang dilakukan mereka ketika pertarungan pada UFC 229.

Gambar Ketika Pertarungan Khabib Dan McGreggor Sebelum Ini

Menurut bapa Khabib, Abdulmanap Nurmagomedov, tawaran sudah pun dikemukakan oleh UFC.

“Mereka menawarkan AS$15 juta (RM62.7 juta) bagi mengulangi pertarungan dengan Conor,” kata Abdulmanap kepada Sport24.

“Namun, kami mahukan AS$30 juta (RM125.5 juta).”

Ketika pertarungan dengan McGregor dilihat bakal memberi pulangan cukup lumayan kepada Khabib, bapanya percaya Tony Ferguson dan Duston Poirer tidak boleh dinafikan hak atau peluang dengan anaknya itu yang masih belum pernah tewas.

“Ada lawan lain yang menanti dan berhak untuk bertarung dengan Khabib. Kita perlu menghormati mereka.

“Perkara ini perlu diambil kira. Kedua-dua mereka berhak untuk pertarungan ini,” katanya. – AGENSI

Sumber Artikel : BHARIAN ONLINE

Artikel Berkaitan ..

Ini Cara Juara UFC Khabib Berlatih Dan Latihan Dia Memang Bukan Semua Orang Boleh Buat

Bapa kepada Khabib sudah melatih Khabib sejak dari kecil lagi untuk menjadi seorang fighter yang tidak takut dengan apa yang ada di depan matanya. Termasuklah pada beruang! Video ini dirakam 21 tahun yang lalu ketika sesi latihan Khabib dengan seekor beruang. Beliau baharu berusia 9 tahun pada ketika ini.

Bapa kepada Khabib, Abdulmanap menerangkan itu cara unik beliau untuk melihat keupayaan sebenar anaknya serta setiap pemuda di bawah jagaannya. “Di tempat kami, tiada apa yang menarik untuk beliau ketika muda. Jadi, ini adalah cara yang terbaik untuk membina keyakinan selain sebagai salah satu latihan,” kata Abdulmanap.

Abdulmanap bukan sahaja sudah melatih Khabib, tetapi beberapa lagi fighter UFC seperti Islam Makhachev dan Abubakar Nurmagomedov. Khabib sudah bertarung dengan beruang, jadi beliau perlu berdepan dengan seorang yang lebih hebat daripada seekor beruang. Sumber: The Vocket

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*