DuIu Pernah ToIak Lamaran 18 Wanita, Da’i Farhan Kini Sedang Jaga Isteri S4kit Dan Ini Luahan Isteri Dia

” My dear inshaallah Allah ada melihat kebenaran tak lama je lagi akan nampak..yang patut nampak dah nampak cuma nak zahirkan je. Sabar banyak-banyak pada semua yang terlibat ye..”

Itu antara luahan yang ditulis oleh isteri kepada pendakwah bebas Da’i Farhan, Dr. Erin yang berkongsi rasa seronoknya dijaga oleh suami ketika sedang s4kit.

Meskipun tidak mendedahkan secara terperinci penyakit yang sedang dihidapinya, kata Dr. Erin personaliti romantik suaminya terserlah ketika mereka diuji dengan kes4kitan.

” Tapi Alhamdullilah tengok semuanya dah boleh berjalan kesana kemari..Allah baru bagi balik kekuatan pegang hp..

” Best juga sakit suami jaga mcm jaga baby 24 jam makan bersuap sabar betul zauj ku ni..”

Melihat daripada sudut positif diuji dengan kes4kitan, tambah Dr. Erin situasi itu urut mengajarnya untuk menghargai erti sebuah persahabatan.

” Gambar sebelum (kejadian) terpaksa kuarantin sat..yang paling bermakna dalam kejadian ni adalah Allah nak tunjuk sesuatu. Kita dalam hidup dengan kawan-kawan ni kena belajar berlebih kurang tolak ansur jangan berkira.

” Kalau kawan kita kurang kot tu kita tolong kot ni kalau kawan kita lebih kita tumpang happy sama kalau ada error kat mana-mana bincang elok-elok..

” Kalau kita pilih jalan susah memang susah la ending dia kalau kita pilih jalan mudah semua orang mudah walaupun akan ada yang kalah tapi takpela dh Allah izin jadi lagu tu so jadi la..

Dalam perkongsian sama, Dr. Erin juga bersyukur dikelilingi oleh rakan-rakan yang sentiasa memberi sokongan di saat beliau diuji terutama kisah perkahwinannya dengan Da’i Farhan yang menjadi perdebatan ramai.

” Pendek kata dalam mengenal erti persahabatan, keyakinan kita pada takdir walaupun nak putuih urat perut ni I will always be by ur side my beloved friends moga kami sama-sama di dunia dan juga di syurgaMu nanti aamiin..

” Jangan kita sibuk cari salah orang cuba ambil positive side Allah bagi jadi macam tu sebab Allah sayang kita nak hapuskan d0sa-d0sa kita..kalau m4ti pun dpt pahala m4ti syahid..

Sementara itu, usaha penulis untuk melihat komen pengikut Dr Erin tidak kesampaian kerana ruangan komen ditutup/ di ‘block’.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : sinarharian

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*