Tular 30 Dukun2 lndonesia Bergabung Guna Slhir Hantar 1Juta Jin, ꜱᴇʀᴀɴɢ ᴢɪᴏɴɪꜱ ɪꜱʀᴀᴇʟ

K0nflik antara rkyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ dan rejlm ᴢɪᴏɴɪꜱ ɪꜱʀᴀᴇʟ semakin hari semakin ‘panas’ dengan keua-dua belah pihak berbalas ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ ʙᴏᴍ dan ʀᴏᴋᴇᴛ.

Sedang masyarakat dunia memberi perhatian terhadap isu tersebut, seorang YouTuber lndonesia menunjukkan sesuatu ‘sokongan’ luar biasa dan dianggap lucu tambahan lagi apabila ia tidak terjangkau dek akal manusia normal.

Baru-baru ini, Kang Ujang Busthomi cirebon berkongsi cerita bagaimana dukun2 di lndonesia membantu ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ melawan ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Untuk pengetahuan korang, Kang Ujang Busthomi atau turut dikenali sebagai Ustaz HM Ujang Busthomi merupakan seorang pendakwah bebas yang terkenal di lndonesia.

Nak dijadikan cerita, dia telah berkunjung ke salah satu kawasan di lndonesia untuk menyaksikan ritual dukun2 menghantar slhir dan roket ghaib ke ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Tontoni video dibawah:

Menerusi video yang itu, Kang Ujang menyatakan bahawa dia telah menerima jemputan daripada sekumpulan dukun2 berkenaan,

Ketika lelaki itu bertanya apa yang sedang dilakukan mereka, wakil dukun2 itu berkata bahawa mereka mewakili dukun2 nusantara untuk membantu ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ.

Slhir ambil masa 2 hari sampai ke ɪꜱʀᴀᴇʟ..

Selain itu, dukun2 terbabit turut memaklumkan mereka berniat untuk menyerang ɪꜱʀᴀᴇʟ secara ghaib dan slhir tersebut mengambil masa selama 2 hari untuk tiba di ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Bukan itu sahaja, mereka juga menghantar jin untuk menjaga ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ daripada dibedil ʙᴏᴍ rejlm ̷z̷i̷o̷n̷i̷s ɪꜱʀᴀᴇʟ.

Antara video lain yang ditemui:

Video itu telah menjadi viral di serata laman sosial apabila seorang netlzen Malaysia berkongsi ke laman Twitter miliknya

Rata-rata netizen yang menonton meluahkan rasa terhibur dan memberi reaksi lucu setelah melihat video berkenaan. Malah, ada yang sempat berseloroh, bagaimana agaknya ‘ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ’ berlawan dengan ‘ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ’ nanti?

Menangislah orang2 ɪꜱʀᴀᴇʟ jumpa Genderuwo malam2

Bukti keberkesanan bila ̷N̷e̷t̷a̷n̷y̷a̷h̷u tetiba berbahasa lndonesia

Berkesan ke? ɪꜱʀᴀᴇʟ kan member2 ꜱʏᴀɪᴛᴀɴ juga

Mesti ramai orang ɪꜱʀᴀᴇʟ buat live paranormal nanti

Sehingga kini, video berkenaan telah ditonton sebanyak lebih 600,000 kali dan meraih 29,000 tanda suka di laman sosial YouTube.

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*