Ibu Ini Memuat Naik Gambar Nuget Berisi Paku Dan Minta Semua Berhati-hati

Budaya memberi si comel makanan daging yang diproses semakin menjadi trend di kalangan ibu bapa terutama mereka yang bekerjaya.

Sosej, bacon, nugget semua makanan sejuk beku ini ibarat sudah menjadi makanan ruji anak-anak kita.

Tidak keterlaluan jika dikatakan hampir 80 peratus rumah di negara ini menjadikan produk sejuk beku seperti sosej dan nugget sebagai stok makanan anak-anak mereka.

Tahukah anda, makanan yang disifatkan penyelamat dalam kalangan ibu bapa ini sebenarnya pembunuh secara senyap dalam tempoh jangka panjang.

Sejak sekian lama beberapa penyelidikan dilakukan di peringkat antarabangsa, tanggal 26 Oktober baru-baru ini, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengisytiharkan daging yang diproses meningkatkan risiko penyakit berkaitan kolon dan penyebab kanser perut.

Tetapi berbeza pula dengan kes seorang ibu di status Facebooknya, yang mana anak nya termakan nugget yang baru di goreng dan terdapat paku di dalam nya!

Mari kita lihat perkongsian beliau di bawah

Pada yg tertanya2 ape kes nye ni sis nk cite..ank sis ptg td dh termakan nugget yg dlm nya ade paku karat😭😭..td sis dh up kn gambar produk nugget tu tapi sis dh delete sbb nk buat report dulu..so Tadi sis dh pergi ke pasaraya yg menjual produk nugget ni..diorg akan buat maklum balas dlm masa semggu..ank sis buat masa ni maseh ok..jap lagi br nk bwk cek jumpa doc..harap2 xde ape2 yg jadi..tuhan je la yg th biler ank sis bagi paku tu td..lemah lutut wei..😭😭nasib baik die tak tertelan..

Image may contain: food

Image may contain: food

Rata rata Netizen memberi kan komen tanya apakah brand nugget itu, tapi ibu yang berkongsi status itu tidak menjawab

Noor Suhadah Akma Anuar jenama ape ni…bg tahu lah

Noor Hasmiha Farhana nuget ape yg viral ni?

Hanim Ahmad Noor Hasmiha Farhana xtaw mek.. kata yg tgh viral.. ak xfollow viral2 ni..😂

Sukini Gi lh tmpt yg sis tu bli bgi blik dn ckp nk feedback dri owner product tu sbb sis ad bukti. Bnde ni resiko kita yg suka mkn siap saji.semua brand kita mesti hati2 wlaupun hrg brng tu mhl tk menjamin brng tu bebas dri benda2 yg tk sepatut nye.

Siti Soroyah Sg Petani Buat repot polis pas tu saman syarikat

Nor Fadzilah Jenama apa ni…akk pun selalu beli nuget, tak berani beli

Siti Rahmah Binti Suhaime Cite lebih org tanya jenama apa x jawab

Eyda Hashim Boleh try nuget tempura ayam ni..mmg sdpp sgttt..

Miswati Epet Ngadiman ujian.. sabar..beringat sellu…biasa bli aymas tempura je

Atiqah El Kama Mcm tesco je kan?

Tetapi ibu ini tidak mahu berkongsi dahulu apakah brand nugget itu kerna hända membuat report polis terlebih dahulu, dan mendapatkan kepastian dari penjual.

Disclaimer : nama nugget tak dapat letak sbb empunya fb tak bagi. Minta hati-hati saja

Sumber : Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*