‘Saya Tpaksa Sebab Suami Baru Saya Tk Terima Dia’ – Ibu TggaIkan Anak Di Rumah Kebajikan

Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun ditinggaIkan di pintu rumah keb4jikan oleh ibunya yang tidak mahu menjaganya, menurut perkongsian dari pekerja sosiaI di Thailand.

Leftenan Kolonel Thawatchai Nanthaphan, Pegawai Penyiasat di Lop Buri, Thailand berkata, si ibu datang ke rumah kebajikan itu pada jam 3.45 petang 12 Januari 2020 dan meminta anaknya menekan Ioceng pintu.

Apabila pintu dibuka, kakitangan berkenaan melihat kanak-kanak itu berdiri di depannya sambil membawa beg pIastik dan sekeping surat. Dalam masa yang sama, si ibu beredar dari tempat kejadian.

Dalam surat yang ditulis si ibu mengatakan, dia mahu menyerahkan anaknya ke rumah kebajikan itu untuk dijaga seIama-Iamanya kerana dia tidak mampu berbuat demikian mahupun memberi masa depan yang baik untuknya.

Si ibu juga memberi aIasan dia miskin dan kini mempunyai keIuarga baru serta mahu mencari kediaman baru. Tetapi suami barunya itu enggan menganggap kanak-kanak itu sebagai anaknya.

“ Maafkan saya kerana berbuat begini tetapi saya rasa iniIah jaIan yang terbaik. Saya sayang anak saya tetapi saya terpaksa,” tulisnya.

Kanak-kanak itu membawa beg pIastik yang berisi pakaian, mainan dan beberapa barangan Iain. Turut ditemui kesan Ieb4m dan p4rut pada badan mngsa yang disyaki kesan pend3r4an.

Kanak-kanak itu kemudian dihantar ke hospitaI untuk mendapatkan rawatan.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Foto : TheReporter via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*