Instafemes Mohon Maaf Upload Foto ꜱᴇᴋꜱɪ, Nak Ajak PUAmin Bagi Tazkirah Lagi

Baru-baru ini tular mengenai isu seorang pendakwah bebas iaitu PU Amin yang telah dirakamkan bersama wanlta ꜱᴇᴋꜱɪ ketika dijemput menghadiri sebuah acara.

Dakwa PU Amin, dia hanya dijemput bagi membaca doa dan niatnya ketika itu hanya untuk menyebarkan dakwah dengan cara turun padang.

‘Saya sudah minta dia padamkan foto ‘

Menurut kenyataan PU Amin di Facebooknya, dia telah menyeru kepada wanita berkenaan untuk memadam foto bersamanya yang dimuat naik di Instagram agar tidak menimbulkan apa-apa isu lagi berkaitan dengan majlis berkenaan.

Saya sudah minta dia padamkan foto tersebut sejak semalam tetapi masih tiada sebarang tindakan dilakukannya.

PU Amin mengatakan kehadiran ke majlis berkenaan merupakan peluang untuk menyampaikan dakwah secara berhadapan, namun dia mengetahui kesan fltnahnya besar.

PU Amin juga memohon maaf andai perbuatannya mengambil gambar itu merupakan satu perkara yang memalukan serta mengai.bkan.

‘Niat panggil PU untuk meriahkan suasana’

Dia juga mengatakan bahawa selepas berbuka, dia terus menunaikan solat Maghrib dan bergegas pulang kerana bertugas di masjid berdekatan.

Walau bagaimanapun, di Instagram Story, Nadira telah memohon maaf mengenai foto yang tular tersebut di media sosial yang berpunca daripadanya.

Maaf atas fltnah. Niat panggil PU untuk meriahkan suasana tak sangka viral.

Perm0honan ma4f secara terbuka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⚜️ NADIRA ⚜️ (@nadiraisaac)

Menerusi satu posting yang telah di muat naik oleh Nadira sendiri, dia memohon maaf atas foto yang dimuat naik oleh dirinya dan foto berkenaan telah dipadam bagi menghormati PU Amin.

Saya dengan rendah hati ingin memohon maaf kepada PU Amin kerana tercalit dengan dengan isu ini. Saya akui kesilapan saya.

Nadira juga berterima kasih kepada PU Amin kerana sempat memberi tazkirah kepada tetamu yang hadir ketika majlis berkenaan serta dia juga menjemput PU Amin untuk memberi tazkirah di pejabatnya juga.

Sumber : nadiraisaac

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*