Kantoi JuaI Baju Cetak Rompak, Tlndakan Yusuf Azmi Kepada Wrga Asing Ini Sangat Mengejutkan!

Nama Yusuf Azmi terus menjadi bualan dan idola anak muda hari ini dek kerana tindakan berani dan lantang dalam membela hak pengguna yang ditindas terutamanya mangsa Ahlong “lintah darat”.

Terdahulu, Yusuf yang juga aktivis kemasyarakatan menyertai Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) bersama ketua aktivis badan itu, Datuk Nadzim Johan dalam memperjuangkan hak pengguna di Malaysia.

Ketika bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), pelbagai kes yang telah diselesaikan. Antaranya kes sambung bayar kereta, isu kes Caltex, kes penipuan pembelian telefon bimbit di Plaza Kota Raya dan banyak lagi.

Namun, jodoh Yusof bersama PPIM tidak panjang apabila dia mengambil keputusan untuk mengundurkan diri dari PPIM pada 2018.

Langkah Yusuf Azmi tidak terhenti di situ apabila dia menubuhkan pula sebuah persatuan baru diberi nama Persatuan Pengguna Semboyan Malaysia (Semboyan Malaysia).

Yusuf Azmi merupakan seorang aktivis kemasyarakatan yang sebelum ini terkenal dengan sikap beraninya apabila berhadapan dengan peminta hutang dalam usaha membantu mereka yang terjerat dengan hutang ah long ataupun ceti h4ram.

Baru-baru ini, Yusuf bersama rakan-rakan telah turun ke kedai baju kerana terdapat seorang lelaki b4ngla yang dipercaya cuba menipu orang ramai dengan menjual baju yang tidak wujud tetapi menggunakan nama kedai orang lain

Yuzuf Azmi yang b3rang dengan perlakuan b4ngla tersebut telah bertindak m3nampar pipi menyebabkan rakan beliau dikenali Abang Ali mula hil4ng sabar dan cuba untuk menvmbuk lelaki tersebut

Bberapa rakan mereka telah bertindak menengakan Abang Ali dari terjadi perkara yang seriuus dan tidak diingini

Menurut Yusuf Azmi terdapat scammer yang menggunkan nama kedai lain dengan tujuan untuk memperday4a orang ramai untuk membeli baju keluaran Semboyan dengan harga borong

Yusuf Azmi telah turun padang bertemu mata sendiri dengan tuan kedai baju tersebut dan memperbetulkan balik salah faham yang berlaku sebelum ini

Berikut video penuh kejadian boleh saksikan link di bawah

(Full Video Issue Cetak Rompak)

Lelaki Warga Asing Jual Baju Cetak Rompak, Dipukul

Sebentar tadi Yusuf Azmi pengerusi NGO Semboyan 1 Malaysia, telah pergi ke kedai lelaki warga asing yang dipercayai menjual baju cetak rompak jenama NGO beliau.

“JANGAN ROSAKKAN BRAND LOKAL

https://www.facebook.com/subhan.john.9461/videos/264051065414430

Sumber/Kredit : trending sangat

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*