Misteri Dah Terungkai “Lucinta Luna P0sitif Ujian ʜᴀᴍɪʟ Mungkin Disebabkan ‘ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ'” – Doktor

Akhirnya kegembiraan Lucinta Luna untuk menjadi ibu sekejap saja setelah doktor Arifandi Sanjaya tampil memberi penjelasan apa sebenarnya yang terjadi.

Doktor menjelaskan bahawa hasil positif ha.mil Lucinta Luna itu berkait rapat dengan hormon Beta-HCG yang dapat terbentuk pada tubuh badan seorang lelaki jika ada penya.kit tertentu.

Selain itu Luncinta Luna bukan ha.mil mungkin dia ᴍᴇɴᴅᴇʀɪᴛᴀ ʙᴀʀᴀʜ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ. Doktor itu juga menasihatkan pengikutnya di media s0sial agar lebih berhati-hati jika mengalami ge.jala seperti itu.

Baru-baru ini, netlzen dikejutkan dengan perkhabaran tentang selebriti Indonesia yang dikenali sebagai Lucinta Luna mengumumkan dirinya ᴘᴏꜱɪᴛɪꜰ ʜᴀᴍɪʟ.

Bagaimanapun, berita tersebut mengundang persoalan dalam kalangan netizen apatah lagi jantina selebriti itu asalnya adalah seorang ᴛʀᴀɴꜱɢᴇɴᴅᴇʀ ʟʟᴀᴋɪ.

‘Claim’ menga.ndung, minta BF bertanggungjawab

Bukan setakat itu sahaja, bagi membuktikan keha.milannya itu benar… Lelaki itu berkongsi video memperlihatkan dirinya dipapah oleh rakan-rakan seakan wanita ha.mil yang tidak larat berjalan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUCINTALUNA (@lucintaluna_manjalita)

Selain itu, pelantun lagu Bobo Di Mana itu turut dilihat ditolak menaiki kerusi roda gara-gara menda.kwa dirinya sedang dalam kesa.kitan akibat ‘contraction’…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUCINTALUNA (@lucintaluna_manjalita)

Kemungkinan mempunyai penya.kit ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ

Membidas kenyataan lelaki tersebut, seorang doktor bernama Arisman mendedahkan bahawa hasil positif test keha.milan tersebut boleh dialami oleh sesiapa sahaja baik perempuan, lelaki mahupun ‘transgender’.

Menurut doktor terbabit, lelaki itu bukan ha.mil sebaliknya mungkin mempunyai penyakit ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ

“Ya. Memang boleh. Kaum adam boleh mendapat keputusan UPT (urine pregna.ncy test) po..sitif atas faktor tertentu. Apa dia? Iaitu air ken..cing seorang pesakit testicular can.cer (kan.ser tes.tis).
“UPT berfungsi untuk mengesan hormon HCG (human chorionic gonadotropin) yang dihasilkan plasenta wanita sewaktu ha.mil. Jika tidak ha.mil, UPT kekal ne.gatif kerana tiada ho.rmon itu dalam drrah atau air ken.cing.
“Untuk pesakit ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ, sel-sel ᴋᴀɴꜱᴇʀ juga menghasilkan hormon mirip HCG sehingga test bertukar jadi po.sitif. Ianya tidak mustahil,” jelasnya.

Selain itu, Lucinta turut mengakui mengalami gejalan muntah-muntah seperti wanita ha.mil.

Dalam pada itu, Dr Arisman mengingatkan tidak semestinya UPT positif menandakan seseorang lelaki itu mempunyai ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴛᴇꜱᴛɪꜱ

‘Misteri’ dah terungkai

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netlzen meluahkan rasa lega selepas msteri keha.milan Muhammad Fatah berjaya dirungkai oleh doktor berkenaan.

Suruh BF Mat Saleh byar ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ ᴋᴀɴꜱᴇʀ

Terdahulu, Lucinta Luna menghebohkan tentang keha.milannya kepada orang ramai lantaran itu menghubungi kekasih ‘mat salihnya’ untuk bertanggung jawab.

Namun, netizen terhibur dengan berita tersebut dan menganggap pemilik nama Muhammad Fatah itu berhIusinasi. Ini kerana dia merupakan seorang lelaki sejati yang menukar jntina menjadi perempuan melalui pembe.dahan ᴀʟᴀᴛ ꜱᴜʟɪᴛ.

Sumber/Kredit : FB Doktor Arisman

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*