Ya Allah. Satu Lagi Rakaman Vdeo lklan ᴊᴜᴅɪ Raya Mncul. Cuma Kali Ini Patuh Syariah Katanya

Pelawak Ali Puteh dan PU Rahmat memuat naik video menyanyikan lagu p.arodi raya judi di laman sosial You.tube. Ali ketika dihubungi berkata, lagu berjudul GD Bet N.eraka itu merupakan ciptaannya dan PU Rahmat sendiri.

“Kami mula mendapat idea untuk mempar.odikan lagu tersebut selepas membaca berita tular mengenai lagu j.udi raya baru-baru ini.

“Bagaimanapun liriknya kami tukar ke dalam bentuk na.sihat dan peringatan kepada orang ramai agar tidak terpengaruh dengan pr omosi dan m.uslihat tauke j.udi ini semua.

“Saya tidak kisah kalau orang anggap saya sengaja p.erli mereka yang terlibat kerana bagi saya perb.uatan tersebut memang mela.mpau.

“Yang of.fer sudah tentulah b.iadap yang menerima pula, seharusnya berfikir dengan lebih bijak sebelum berti.ndak.

“Lagi pula ia berlaku pada bulan seribu kemuliaan, iaitu bulan Ramadan,” katanya.

Tambah Ali lagi, dia dan PU Rahmat berasa k.esal kerana bukan satu video yang diterbitkan tetapi lebih.

Iklan Patuh Syariah

“Bulan puasa bulan mulia tetapi telah dicemari dengan d.osa. Lebih memalukan ia melibatkan orang Melayu kita, beragama Islam semata-mata kerana duit.

“Terang-terangan mengajak orang lain berbuat d.osa dan ia perkara yang tidak dapat dimaafkan. Dalam masa yang sama, saya berharap agar d.alang di sebalik video-video ini dikenakan ti.ndakan sewajarnya,” katanya.

Terdahulu, kemunculan sebuah video GD.Bet333 Hari Raya berdurasi dua minit meng.undang kemarahan orang ramai kerana mempr.omosikan akti.viti perj.udian.

Lebih mela.mpau apabila mereka menggunakan lagu latar Hari Raya dan perkara tersebut menyingg.ung s.ensitiviti umat Islam

Iklan yang dikeluarkan sebuah syarikat j.udi itu mengajak orang ramai meraih wang berganda dengan menggunakan perkhidmatan mereka.

Sumber/Kredit : AstroGempak

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*