Pemilik Kedai Tampil Beri Penjelasan Bila Ramai Yang Risau Minum Air Dalam Tin Yang Viral

Famous dan Viral dah air Tin Kopi Penang ni kat Facebook dan Twitter!

Sebabkan keunikan bekas air yang digunakan untuk pelanggan, ramailah orang tertanya-tanya kat mana lokasi kedai ni. kan? Tetapi ramai jugak yang tanya selamat ke air dalam tin ni?

Tak takut ke tertoreh tajam?

Dulu-dulu, agak commonlah bila jumpa orang berniaga jual air dalam tin macam ni.

Tapi mungkin dah tak ramai amalkan sebab fikir faktor kebersihan dan keselamatan. Dan memang betul, ramai yang risau. takut dapat tetanus! lol


Sumber: Twitter

Jauh betul imagination ko dik, seram pulak fikir kalau ada yang berdarah-darah luka minum kat situ.

“Tin tu basuh ke tak sebelum buka?”

Tapi bukan dia seorang je yang risau atau tertanya-tanya. Ramai lagi sebenarnya.

Sebab macam yang semua orang tahu, tin ni kan sifatnya mudah berkarat dan kemik. Kalau guna banyak kali, tak ke bahaya? betul tak?

Sumber: Twitter


Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Tin susu pakai sekali saja

Sebabkan ramai sangat yang risau, jadi ada orang yang tanyakan sendiri kepada pemilik kedai tentang tahap kebersihan dan keselamatan berniaga guna tin tu.

Menurut kata pemilik, Michael, tin ni dipakai sekali saja dan jumlahnya terhad.

Sumber: Twitter

Jadi, dah bolehlah tarik nafas lega kalau ada sesiapa yang nak tahu tu kan?

Bagi sesiapa yang teringin nak cuba atau berjumpa sendiri owner ni, bolehlah terus ke Kedai Kopi Bobo.


Sumber: Facebook

Tin Kopi Penang ni dah lama dah ada kat kawasan Taman Lip Sin di Sungai Dua, Pulau Pinang.

Korang cuma perlu waze je lokasi dan nanti jumpalah di kawasan flat berdekatan situ.

Sumber : Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*